Sorgun'da Bozok Üniversitesi'ne bağlı olarak açılması planlanan Meslek Yüksekokulu binasının yapımı aralıksız devam ediyor.
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, okulun inşasında gerek ilçe halkının gerekse AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ve hayırsever işadamı Bilal Şahin'in önemli katkılarının olduğunu söyledi.
     Okul inşaatının devam ettiğini anlatan Şimşek, çalışmaların böyle sürmesi ve kış mevsiminin çalışmalara izin vermesi durumunda 2011-2012 eğitim öğretim yılında okul inşaatının tamamlanacağını kaydetti.
     Şimşek, 2 bin 100 metrekarelik kapalı bir alana kurulacak okulda özel güvenlik ve koruma, yerel yönetimler, mimari restorasyon, sondajcılık ve bilgisayar programcılığı bölümlerinin bulunacağını dile getirerek, ''Bu bölümlerden özellikle mimari restorasyon elamanlarının temini konusunda Yozgat ve genelinde büyük bir istihdam açığı bulunuyor.
    Bu açıkları göz önünde bulundursak Sorgun'a açılacak mimari restorasyon bölümü bu açığı giderme açısından da önemli bir rol oynayacaktır'' dedi,
Editör: TE Bilişim