Sorgun'da eski Buğday Pazarının yerine yapılmakta olan ''Yöresel Küçük El Sanatları Merkezi'' inşaatında sona yaklaşılırken, üretime yönelik iş yapacak işletmelere başvuru yapılması halinde işyeri tahsis edileceği açıklandı.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, merkezdeki inşaat çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanıp, hizmete hazır hale geleceğini vurgulayarak, ''Yurt dışından bir mühendis ile bir girişimci yer talebinde bulundu. Özürlülere yönelik araba aparatları ve bastonlar üretecek olan bu kişilerin talepleri değerlendirilecek.
    Bunun dışında da talepler var, hepsi incelenecek, üretime yönelik çalışacaklara yer tahsis edilecektir'' dedi.
     Merkezin işletmeye açılması halinde ilçe turizmine önemli katkıda sağlayacağını ifade eden Şimşek şöyle konuştu:
     ''Daha önceleri Buğday Pazarı olarak kullanılan yerleşkedeki 41 iş yerinin büyük ölçüde tadilatları tamamlandı. Çalışmaların yapıldığı bölümdeki dükkanların ön tarafları yıkılarak, alanları genişletildi.
    Ayrıca yine bu dükkanların önüne üretilen ürünleri sergilenmesi amacıyla camlı bölmeler yapıldı. Merkezin girişinde sağda bulunan dükkanların önüne 300 metre karelik daire şeklinde bir toplantı salonu yapıldı.
    Yine tam merkezin ortasında dinlenme mekanları, havuz ve yeşil alan bulunacak. Sorgun Yöresel Küçük El Sanatları Merkezinin çevre düzenlemesini belediye olarak biz yapacağız. Bu merkezimizde Türk mutfağı, kilim, toprak ürünleri, cam ürünleri, ahşap işleme atölyeleri, Etnografya Müzesi, hediyelik eşya satış mağazaları, derslikler, sergi salonları, yönetim odaları bulunacak.''
Editör: TE Bilişim