Sorgun'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 100 kişilik Huzurevi ile ilgili talep edilen arsayla ilgili belediye meclisi olumlu yönde karar verdi.
     Sorgun Belediye Meclisi toplantısında yapılacak olan Huzurevi binasıyla ilgili SHÇEK tarafından yapılan arsa talebi görüşülerek, Yenidoğan ve Bedirbaba Mahalleleri arasında kalan bölümde 7 bin 114 metrekarelik arsanın tahsisinin bedelsiz yapılabileceği yönünde karar aldı.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Sorgun ziyareti sırasında yapılan sabah kahvaltısının ardından yer gösterilmesi durumunda burada bir Huzurevi yapma sözü verdiğini, kendilerinin de onların istediği niteliklerde bir arsa bulduğunu belirtti. Şimşek, ''Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan huzurevinin yerinde bazı özellikler aranıyor. Yapılacak olan huzurevinin parka ve camiye yakın olması isteniyor. O arsamızın bulunduğu yerde hem park hem de cami var.
    Ayrıca sıcak suyun bulunması da ayrı bir avantaj. Çünkü yapılacak huzurevi 5 yıldızlı bir tesis niteliğinde olacak''dedi.
     Şimşek, huzurevinin jeotermal enerji ile ısıtılacağını, bu nedenle termal sudan da yararlanılacağının altını çizerek, ''Huzurevine alınacak 100 kişiden 20'si ilçemizden olacak, geriye kalanı ise Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelecek. Biz belediye olarak bu projeye çok önem veriyoruz'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim