Yozgatlı’nın huzuru ve güvenliği için il genelinde tüm emniyet birimlerini yeniden modernize eden İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar’ın girişimleri neticesinde Sorgun İlçesi’ndeki MOBESE sistemi de devreye konuldu. 
2 yıl önce kurulmasına rağmen ilçe merkezinde bulunan 53  sabit, 11 hareketli olmak üzere ilçenin toplam 64 noktasında bulunan kameraların faaliyet göstermeye başladığı bildirildi. 
Yapılan açıklamada, güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesinde teknolojinin kullanılmasının önemine dikkat çekilen açıklamada; 
“Vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin sağlanmasında yeni güvenlik sistemlerinden yararlanılması amacıyla Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğünde MOBESE sistemi kullanılmaktadır. MOBESE sistemleri sayesinde asayiş ve trafik olaylarına çok daha etkin ve hızlı müdahale edilebilmekte, adli olayların aydınlatılmasında kolaylaşmakta, suçun oluşmadan önlenmesine katkı sağlanmakta ve bu yönleriyle güvenlik güçlerine yardımcı olunmaktadır. 
Sistemle yaşanan bazı teknik sorunlar giderilmiş olup, 7 gün 24 saat esasına göre 53 sabit, 11 hareketli olmak üzere 64 kamera ile izlenilmesi sağlanmıştır. Böylece Sorgun İlçemizde huzurlu ve güvenli oramın çok daha üst seviyede sağlanması hedeflenmiştir. Sistemi kullanacak personelin gerekli eğitimleri tamamlanmış; motorize ekiplerle sistemin entegresi temin edilmiştir. Elde edilen görüntülerin tamamı İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce kayıt altına alınmakta ve ancak makamların muvafakati ile bu görüntülere erişilmektedir. Bu gelişmenin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim