Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek yaptığı açıklamada, kitabın hazırlanmasında büyük araştırmalar yapıldığını ve büyük emekler harcandığını ifade ederek, Sorgun Belediyesi olarak kültürel mirası çocuklara hatırlatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın bilinci ile milletimize kalıcı eserler kazandırmanın gayreti ve mutluluğu içinde oldukları söyledi.
     Şimşek, ''Bu kitap hemşehrimiz yazar Seyit Burhanettin Kapusuzoğlu'nun yıllar süren titiz bir araştırmayla tespit ettiği şehit ve gazilerimizin hayat hikâyelerinden oluşmaktadır. Böyle bir eseri milletimizin istifadesine sunmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle değerli kardeşim Burhanettin Kapusuzoğlu'na candan teşekkür ediyorum.
    Ayrıca bu kitabı bizzat kendim ve belediye personelimiz Sorgunlu hemşehrilerimize, esnaflarımıza kendi ellerimizle dağıtıyoruz'' dedi.
     Şimşek, Sorgun Belediyesi'nin kitap yazan Sorgunlu yazarların kitaplarını alarak onlara katkı sağlamak amacıyla bin lira, ilçe dışından gelen yazarların kitaplarına ise 500 lira yardımda bulunduklarını da kaydetti.
     Sorgun Belediye'si tarafından hazırlanan ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'in de katılarak vatandaşlarda dağıttığı ''kültür paketinin'' içersinde şu eserler yer alıyor:
     ''Şair İsmail Özbek'in yazdığı ''Şiir Çağlayanı'', Şair Hacı Yiğid tarafından yazılan ''Terennüm'', Osman Karaca tarafından Şehit Özcan Tekgül adına yazılan ''Şehid Oğlu Şehid Tekgül'', Aşık Garip Demir'in yazdığı ''Gönül Duygularım'', Abdullah Erol ve Murat Erciyas'ın şiirlerinin yer aldığı ''Ozanların Dilinden'', Naci Akdemir'in ''Naci Dayı'dan Deyişler'', Yusuf Karakaya'nın Yozgat hikayelerinin yer aldığı ''Çörekli Dürüm'' ve Seyit Burhanettin Kapusuzoğlu'nun Şakir Efendi'ye atfen yazılan ''Şeyhu'l Ulema Şakir Efendi''

Editör: TE Bilişim