Dünya genelindeki gençliğin istihdam sorunu ve çözüm önerileri Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlenen sempozyumda masaya yatırıldı.
AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları Sempozyumu (ISYEC 2016) Avrupa Komisyonu adına SALTO-Youth Euromed Kaynak
Merkezi’nin katılımı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Fransa Ulusal Ajansı ve  İtalya Ulusal Ajansı ortaklığıyla düzenlendi. Sempozyum, aralarında Portekiz, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fas, Belçika İsveç, İspanya, Mısır ve Almanya’nın da bulunduğu 33 ülkeden katılımcılarla Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı. 
Sempozyumun Amacı: Ülkemizdeki genç nüfus potansiyelinin daha verimli üretim ve hizmet sunabilen istihdama yönlendirilebilmesi için üniversiteler, iş ve sanayi dünyası, sivil toplum kuruluşları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını bir araya getirecek uygulanabilir politikalar geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. 
Sempozyumun İçeriği: Sempozyum ülkemizdeki gençlik istihdamı konusundaki farkındalığı artırmanın ötesinde, konunun uluslararası boyutta ele alınmasını hedeflemektedir. Ayrıca, gönüllü çalışmaların ve çeşitli platformlarda geliştirilen yaygın öğrenme metotlarının gençlerin istihdamına yönelik olarak örgün öğrenme müfredatlarına entegrasyonu da amaçlanmaktadır. Sempozyum bu konuda bir çok farklı alandan araştırmacıları, akademisyenleri, yöneticileri, işinin profesyonellerini ve öğrencileri bir araya getirirken aynı zamanda düzenlenen özel oturumlar, paneller, açık oturumlar ile desteklenerek zenginleştirilmiştir.
AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, günümüzde hem şirketlerin hem de diğer kurum ve kuruluşların, artık meslek sahibi diplomalı insanlar aramadığını, esnek, her konuda bilgili veya fikir yürütebilen, yaratıcı fikir üreten, mesleğine tutkulu ve hayal kuran gençler aradığını anlattı. Sabuncuoğlu, gençlerin bu değişime ayak uydurması gerektiğine işaret etti. 
Sempozyuma katılan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu da konuşmasında, Ulusal Ajans olarak öncelik verdikleri projeleri anlattı. Gençleri, Ulusal Ajanslara sunulan projelerde yer almaya davet eden Kamiloğlu, sadece 2016 yılında “32 Erasmus +  Programı üyesi ülkeden yapılan 42 bin proje başvurusunun 10 binden fazlasının Türkiye’den yapıldığı bilgisini verdi. Kamiloğlu, gençlerin yeni fırsatlar arayışı içinde olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim