Türkiye'de şehit ve gaziler verilerek yürütülen 'Demokrasi nöbetlerine' AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun da katılarak destek oluyor. Ankara'da çeşitli noktalarda nöbetlere katılan Coşkun, memleketi Yozgat'ta ve Aydıncık ilçesinde hemşerileri ile birlikte milli mücadele dayanışmasının bir neferi oldu.

Ankara'daki demokrasi nöbetlerine AR-GE Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar ile katılan Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bulunan hatıra defterinde duygularını paylaştı. Memleketi Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda katıldığı demokrasi nöbetinin yanı sıra Aydıncıklılar'la da demokrasi nöbeti tutan Coşkun, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un bir devrin kapanıp, yeni bir devrin başlangıç tarihi olduğunu söyledi.

15 Temmuz sürecine Yozgat'ta katkı veren, milleti adına dik duruş sergileyen Yozgatlılar ve yöneticilerine de teşekkür eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Özellikle 15 Temmuz sürecinde başta Yozgat Valimiz, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Rektörümüz, İl başkanımız, Teşkilat başkanlarımız, tüm parti temsilcilerimiz ile Yozgatlı hemşerilerimin gösterdiği duruş takdire şayan. Bu anlamda Yozgatlı olmaktan bir kez daha gurur duydum. Yiğidin harman olduğu, yiğitlerin diyarı Yozgat'ın milletvekili olmaktan dolayı gurur duyuyorum. "

"15 Temmuz akşamı FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin darbe kalkışması Allah'ın izni, milletimizin dirayeti ile şükürler olsun karanlık amaca hizmet edenlerin gayesi doğrultusunda gerçekleşmeden önlendi" diyen Dr. Osman Coşkun, sürecin devam ettiği gerçeğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın tamam deyinceye kadar nöbetin devam edeceğini söyleyen Coşkun; "Bu süreç içerisinde yaşananlar bir 'Kurtuluş Savaşı' gibidir. Ülkemizin Suriye gibi olmaması için ortaya konulacak milli irade, milletimizin kurtuluş mücadelesi önemlidir. Başka milletlerin olağan üstü durumlarda gidecek yerleri olabilir ama bizlerin gidecek tek yeri kendi vatanımızdan başka bir yer değildir. Bizim için önemli olan vatan, bayrak, devlet, din gibi mübarek değerlerdir. Vatanımızı savunmak için hiç tereddüt etmeden ölümü dahi göze alabilecek bir milletiz. Son 15 Temmuz olayı ve tarihimiz vatana olan sadakatimizi dünyaya gösterdi" dedi.

Dünya hayatının kısa ve geçici olduğunu hatırlatan Coşkun, önemli olanın şehit olarak gerçek dünyaya gitmek olduğunu ifade etti.

15 Temmuz akşamından itibaren Yozgat'ın darbeye karşı 13 şehit verdiğine dikkat çeken Dr. Osman Coşkun, şöyle devam etti:

" Yozgat'ın nüfusu 1 milyon 300 bin civarında. 15 Temmuz cihadında 13 kahraman şehidimiz var. Yani 100 bin kişiye bir kişi düşüyor. Şehit ailelerinin bu noktada yanında olmalıyız. Şehitlik bu dünya hayatında herkese nasip olmuyor. Güzel insanlara şehitlik, gazilik nasip oluyor. Ve onların duası milletimizin birliği, dirliği ve istikbali adına oldukça önemli."
Coşkun, 15 Temmuz gecesi, o karanlık gecede darbe kalkışmasının yaşanması ve milletin ortaya koyduğu iradenin yeni bir dönemin de başlangıcı olduğunu söyledi.

"Bir devir kapanmış, yeni bir devir başlamıştır. Bu devir de, milletimiz tarihinde olduğu gibi söz konusu vatan olduğu zaman hep birlikte savunmaya katılıp ölüme, düğüne bayrama gider gibi gidiyor" ifadelerine yer veren Coşkun;

"Milletimizin bu inancı karşısında dünyadaki diğer devletler de darbeye kalkışacak insanların iyi  düşünmesi gerektiğini anladılar. Terör örgütleri; Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda milletin yazdığı destanı bir kez daha yazmaya hazır olduğunu 15 Temmuz akşamı ve sonrasındaki duruşu ile gördü.

Bu güne kadar hiçbir mitinginde bu denli yoğun kalabalıkla Yozgat meydanında insanlar bir araya gelmedi. O yüzdendir ki bu birlik ve beraberliği çok iyi korumamız gerekiyor. Bir musibetten bin nasihat almamız gerekiyor. Bu nasihat da; birlik ve beraberliğimizin önemli olduğunu, bir birimizin kıymetini bilmemiz gerektiğidir.
İnşallah son nefese kadar her zaman bu necip milletin, kıymetli hemşerilerimin hizmetinde olacağım. Mübarek değerleri uğruna canı pahasına mücadele eden milletimize ne kadar hizmet az gelir.  İnşallah bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu hizmete devam edeceğim" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim