Türkiye’de profesörleri, doktorları, öğretmenleri, ünlü isimleri telefonda kandırarak parasını alan dolandırıcılar Yozgat’a dadandı. Telefon dolandırıcıların bu kez ki adresi merkeze bağlı Türkmensarılar Köyü’nden Mustafa Doğru ve Necati Yıldırım oldu.
YİNE AYNI NUMARA
Telefon dolandırıcılarının bildik numaralarından biri olan ‘polis ve savcı’ kimliklerini Mustafa Doğru ve Necati Yıldırım’ı dolandırmak için de kullanıldı. Bir birinden habersiz aynı köyden Doğru ve Yıldırım, Türkmensarılar Köyü’nden 155’e gelen ihbar ve polisin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu. 
10 BİN TL PARA GETİRDİ
PTT binasının önünde para yatırmak üzereyken polisin uyarısı ile karşılaşan Mustafa Doğru; 
“Biz savcıyız Emniyet Amirliğinden arıyoruz diyerek aradılar. Paran var mı dediler, jandarma gönderiyoruz dediler. Jandarma, polis olayı hikayeymiş. Ne kadar para varsa getir dediler. 
Telefondakiler iki kişilerdi. Biri savcıyım diyor, diğeri de komiserim dedi. Senin hesabından terör örgütüne para aktarılmış dediler. Sen parayı yatır biz suçüstü yakalayacağız dediler” dedi. 
Köyden 10 bin lira ile Yozgat’a para yatırmak için geldiğini söyleyen Doğru, köydeki yakınlarının polise ihbarda bulunması ile dolandırılmaktan kurtulduğunu söyledi.
Emniyet ekiplerine teşekkür eden Doğru; “Ayrıca polis teşkilatına teşekkür ediyorum. Onlar olmasa belki de yatıracaktım parayı” diye konuştu. 
NE KADAR PARAN VAR 
DEDİLER!
Dolandırılmaktan son anda kurtulan Necati Yıldırım da arayanların internet ve telefon borcu olduğunu söyleyerek kendisini PTT binası önüne getirdiğini söyledi.
Yıldırım, daha sonra savcı ve polis kimliğinde para isteyen şahısların ne kadar paran var diye sorduklarını kaydeden Yıldırım, olay anını şöyle anlattı: 
“Bana, internet borcun var, telefon borcun var dediler. Halbuki benim de öyle bir yere borcum yok. Jandarma köye gelecek dediler, parayı hemen öde dediler. Sonra biz savcıyız, polisiz dediler. 
Ne kadar paran var dediler ben de 2 milyar 600 milyon var dedim, vereyim onu istiyorsanız dedim. Parayı postaneye yatır dediler, ben de anlamam dedim. Oraya yatıramıyorum başka yere yatırayım dedim yok dediler postane olacak dediler. Ona da razı olmadılar. Gerçek polisler ben konuşurken yanıma geldi, konuşmayı dindiler, dolandırıcıları yakalamak için.”
POLİSTEN KULAĞA KÜPE 
UYARI
İki masum vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtaran emniyet ekipleri şu uyarıda bulundu: 
“Polis,  savcı, asker kesinlikle vatandaşı arayıp para istemez, kontör istemez. Kimliğiniz, telefonunuz, teröristin eline geçti, bir savcıyız, hakimiz, polisiz şeklinde arayıp da para istemez, altın istemez. Polis vatandaşa altını, parayı getir de şu adresteki çöp kutusuna bırak demez. İnanmayın kesinlikle. En yakın polis merkezine gelin veya 155’i arayın bilgi verin.”  

Editör: TE Bilişim