Gazeteniz İleri’nin zaman zaman gündeme getirdiği mülteci ailelerin dramı yaklaşan kış mevsimi öncesinde daha da önem kazanmaya başladı.
‘Kim bu çocuklar’ başlığı ile seslerini duyurmaya çalıştığımız sokakların büyüyen tehlikesi mülteci çocukların düştüğü durum bir tarafa, sokakta yaşamak zorunda kalan ailelerinin içler acısı görüntüsü insanlığımızı sorgulatır hale getiriyor. 

BU ÇOCUKLAR NE OLACAK?

Mülteci ailelerin çocukları, yol kavşaklarında ve trafik lambalarının bulunduğu güzergâhlarda mendil satarak ya da dilenerek kolay yoldan para kazanmanın tadını alarak büyüyor. 
Işıkta bekleyen otomobillere yaklaşarak sürücülere mendil satmaya çalışan ya da dilenen bu çocuklar yemeklerini de kaldırım üzerinde yiyor. Yozgat sokaklarında büyüyen bu sessiz tehlike karşısında yetkililerin herhangi bir önlem alma yoluna gitmemesi dikkatlerden kaçmıyor.
SOKAKTA YATIYORLAR

Öte yandan bazı mülteci aileler kalacak evleri olmadığı için kışın soğuğunda parklarda ya da kaldırım kenarlarında yatmak zorunda kalıyor. 
Önceki gün Vali Konağı önünde bulunan Çay Bahçesi’nde beton zemin üzerine yatmış halde fotoğrafı çekilen mülteci ailenin görüntüsü yürekleri dağladı. 
Kış soğukları düşmeden bir çözüm bulunmaz ise ailelere bekleyen zorluklar da artaracak. 

Editör: TE Bilişim