Anadolu Lisesi’nde yapılan Yozgat İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde başkanlığa 7 öğrenci adaylık başvurusu gerçekleşti.
Anadolu Lisesi’nde yapılan seçimlerde ilk olarak seçim sürecini yürütüp, yönetecek olan divan başkanlığı belirlendi. Divan başkanlığının belirlenmesinin ardından seçim sürecini başlatan divan kurulu ilk olarak yemin etti ve daha sonra da seçimlere katılacak olan öğrencilere yemin ettirdi. 
Seçim öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi’nin amacının ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin Cumhuriyet’in demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşması, çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu becerilerinin kazandırılması amacıyla uygulandığını söyledi. 
Danyal Kocabeyoğlu konuşmasında öğrencilere Türk siyasi hayatından da örnekler vererek “Burada seçme ve seçilmeyi öğrenecek, demokrasi kavramıyla tanışacaksınız. İnşallah ileride aranızda ülkemizi yöneten, ülkemize yön veren arkadaşlarımız çıkacaktır. Ülkemizin emaneti sizleredir. Bu demokratik yarışta aday olanlara başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yozgat Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan’da seçilecek öğrenci meclis başkanına okul olarak tüm imkanları seferber etmeye hazır olduklarını ve her türlü yardım ve destek vereceklerini bildirdi. Adil Arslan “Sizler yeter ki projeler üretin, faaliyetler tertip edin, biz okulumuzun tüm imkanlarını bu amaç ve doğrultuda sizlerin hizmetine sunarız. Planlı, programlı ve düzenli bir şekilde çalışırsanız, Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na da aday olabilirsiniz oradakilerin sizlerden hiçbir farkı yoktur. Yeter ki inanın ve özgüveninizi ortaya çıkarın” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yozgat İl Öğrenci Meclis Başkanlığı’na aday adayı olan Onur Amaç, Hakan Hamza Uğur, Gültekin Büyük, Mert Ayhan, Mehmet Yıldırım ve Osman Olcay Uyar aday olabilmek için Yönetim Kurulu listesi hazırlamaya çalıştı. Öğrencilerin adaylık dilekçesi verebilmeleri için yönetim kurulu listesinde ki isim arayışı ve yapılan kulis çalışmaları siyasetçileri aratmadı. Kulis faaliyeti gerçekleştiren adaylar Yönetim Kurulu listelerine isim ekleyebilmek için okul salonunda diğer öğrenciler üzerinde propaganda çalışması gerçekleştirdi ve listesini hazırlayabilen öğrenciler listelerini Divan’a teslim etti.

Bir öğrencinin adaylıktan çekilmesi üzerine diğer öğrencilerin adaylıkları kabul edildi ve öğrenciler seçmenlere yönelik beşer dakikalık propaganda konuşması yaptılar. Seçilmeleri durumunda icraat ve projelerini sıralayan adaylar bu doğrultuda oy verecek öğrencilerden oy talebinde bulundu. Demokrasi kültürü içerisinde ve gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan seçimler Gültekin Büyük ve Osman Olcay Uyar’ın kıyasıya çekişmesiyle devam etti. Oy sayımı sırasında kıyasıya çekişen iki adaydan Osman Olcay Uyar 17 oy alırken, Gültekin Büyük ise 18 oy alarak seçimlerin galibi oldu. Yozgat İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na seçilen isim Boğazlıyan İlçesi’nden Gültekin Büyük oldu.

Editör: TE Bilişim