Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan yaptığı basın açıklamasında yeni eğitim öğretim yılının bakanlığın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamalarıyla problemli başladığını ve bakanlığın tutum olarak da problemleri kısa vadede çözemeyeceğini ve çözümün giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüştüğünü söyleyerek

“Biz, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalmayacağız.
Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına “Hayır” diyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza atmaktadır. Milli eğitim sistemimiz, planlı ve sistematik olarak; toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırılarak, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tek tipçi bir anlayışla siyasallaştırılmaktadır. Siyasi irade, Bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarımızda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gitmektedir. Aktif Eğitim-Sen olarak bu yöndeki Siyasal, Sendikal, kadrolaşmaya “hayır!” diyoruz. Kamu çalışanlarına yönelik fişlemelere “hayır!” diyoruz. Hukuksuz tasfiyelere “hayır!” diyoruz. İyi planlanmamış bir rotasyona “hayır!” diyoruz. Özel okullara teşvik verilip, eğitimcilerin ve okulların yokluğa mahkum edilmesine “hayır!” diyoruz. Angarya nöbet görevine “hayır!” diyoruz” dedi.

Kayaaslan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi “Bakanlık, fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmelidir. Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda iş birliği yapmaya davet ediyor ve. Birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat, Aktif Eğitimciler olarak, devletimize, milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Editör: TE Bilişim