Bozok Üniversitesi, birçok seçkin üniversite ile protokoller ve işbirliği anlaşmaları imzalayarak uluslararası öğrencileri üniversitemize kazandırmaya devam ediyor. 10 Temmuz günü sona eren başvurulardaki görülen yoğun talep, dünyanın birçok ülkesinden üniversitemize olan ilgiyi bir kez daha gösterdi.
Uluslararası öğrencilerin her geçen yıl artış gösterdiği üniversitemizde 50’yi aşkın ülkeden bin 409 başvuru değerlendirilerek fakülte ve yüksek okullarda toplamda 348 uluslararası öğrenci asil olarak yerleşme hakkı kazandı.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi’ni dünyada tanınan bir üniversite konumuna eriştirmek amaçlı sürdürülen çalışmaların kısa sürede olumlu sonuçlar vereceğini söyledi. 
Uluslararasılaşma yolunda büyük adımlar atan Bozok Üniversitesi’nin bu yıl 348 yurtdışından öğrencinin kayıt hakkı kazandığını belirten Karacabey, dünyanın farklı renk ve kültürlerini Bozok Üniversitesi kampüsünde buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden Bozok Üniversitesi’ne eğitim için gelecek olan öğrencilerimizin Yozgat’ımız için çok önemli kültürel bir kazanım olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey: “Ülkemiz, Yozgat’ımız ve üniversitemizle kendi ülkeleri arasında birer kültür köprüsü kuracak bu öğrencilere iyi bir ev sahipliği yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim