Konya'da 24 ülkeden 525 firma ve bin 546 markanın stant açtığı "Konya Endüstri Zirvesi Fuarı"na Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğretim görevlisi Abdullah Doğan ve son sınıf öğrencileri fuara katıldı. 
Teknolojik gelişimi yakından takip eden Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Öğr. Gör. Abdullah Doğan Üniversitemizin sağladığı araç desteği ile yenilikleri yakından takip ederek okulda alınan teorik bilgilerini fuar vesilesi ile görme imkanı buldu.
Konya fuarını her yıl takip ettiklerini belirten Doğan; özellikle bu seneki fuarda hidrolik ve pnomatik sistemler sayesinde otomasyon ağırlıklı bir makine fuarı gördüklerini vurguladı.
Fuarda Yozgat Meslek Yüksekokulu 2000 yılı mezunlarından Bülent Doğan isimli öğrencimizin mezun olduktan sonra Konya’da 1000 m2 kapalı alanda, 50 kişinin çalıştığı bir firma kurduğu ve bu firmanın başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine otomasyon projeleri ürettiği öğrenildi. Mezun öğrencimizin girimşicilik başarısı Meslek Yüksekokulu Makine bölümü öğrencilerimizi motive etti.   

Editör: TE Bilişim