Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Medeniyet ve Kültür Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Recep Temel, Medeniyet ve Kültür Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Üstün, Yozgat Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak, Alperen Ocakları mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Medeniyet ve Kültür Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Üstün, Peygamber efendimizin hayatı,yaşantısı ve güzel ahlakını anlatan tiyatro oyunu ile üniversite gençliğini buluşturduklarını söyledi. Üstün “Son dönemlerde ülkemizde medeniyet ve kültür açısından bozulmalar yaşandığını fark ettik. Medeniyet ve kültürümüzün yıprandığını gördük. Bu konuda dinimizin en güzel ve örnek insanı olan Peygamber Efendimizin hayatını anlatmayı tercih ettik” şeklinde konuştu. Topluluk Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Recep Temel ise programda yaptığı konuşmada, öğrencilere yönelik birçok sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini belirterek, üniversite gençliğine düzenlenen sine-tiyatro ile Peygamber efendimizin örnek hayatı ve ahlakını anlatmaya onlarında hayatlarında tatbik etmelerini vesile olmak amacında olduklarını ifade etti.
Mehmet Emin Kutlu’nun anlatım ve yorumlarıyla sahnelenen Peygamber efendimizin hayatını ve güzel ahlakını konu alan “Gültanem” adlı oyunda günümüz insanlarının düştüğü gafleti anlatan kısa bölümler de yer aldı. Büyük beğeni toplayan “Gültanem“ adlı oyun kısa süreliğine de olsa Peygamber efendimizin ve ashabının yaşadığı günlere götürerek, O’na duyulan özlem ve sevgiyi bir kez daha gönüllerde yaşattı. 

Editör: TE Bilişim