Tokat Niksar İçesi’nde gerçekleşen programa Yozgat’tan Ahmet Sargın, Kayseri’den Ali Özkanlı, Samsun’dan Süleyman Altunbaş, Nevşehir’den Ayşe Paslanmaz, Antalya’dan Şafaknur Yalçın, Manisa’dan Mehmet Metin Baş, Tokat’tan Hasan Akar, İzmir’den Birgül Sevil Tekinay katıldı.

         Bu amaçla Niksar’ın Fidanları Kültür-Sanat Ve Ceviz Festivali kapsamında 10 Ekim 2014 Cuma akşamı Vakıf İş Merkezi Konferans Salonunda yapılan “Şiir Gecesi” katılımcılara unutulmaz bir keyif yaşattı.

          Erzurumlu Emrah’tan Cahit Külebi’ye Şiir Şöleni  Simurg Ateşi Şiir Grubunun katılımıyla zenginleşen programda grup üyelerinden Hasan Akar (Şair- Tokat) , Şafak Nur Yalçın (Şair-Antalya), Ali Özkanlı (Şair-Kayseri), Mehmet Metin Baş (Şair-Manisa), Süleyman Altunbaş (Şair-Samsun) Ahmet Sargın (Şair-Yozgat)

       Birgül Sevil Tekinay (Şair-İzmir) okudukları şiirlerle geceye renk kattılar.

Şair Şafak Nur Yalçın, ‘’Simurg Ateşi Şiir Grubu’’nun kurulmasında “Edebiyat dünyasında ben değil-biz olmak anlayışının” olduğunu söyledi.

         Manisalı Şair ,Mehmet Metin Baş,Soma felaketi sonrası yaşanan zorlukları anlattığı konuşmasında ,sosyal sorumluluk projelerinde bu konuyu unutturmamak için çalıştıklarını anlattı.Soma’ya yazılan tüm şiirleri ‘’Kömür Bitti’’ adlı kitapta topladıklarını söyleyen şair,kitabın tüm gelirini felakette en çok şehit veren okul olan Mehmet Akif Ersoy Okulu’na bağışladıklarının altını çizdi.

      Başkan Özdilek Özcan’a bu tür etkinlikleri desteklediği için teşekkür etti ve kendilerinden böyle gecelerin devamını beklediklerini söyledi.

       Simurg Ateşi Programının Yozgat Temsilcisi Şair- yazar Ahmet Sargın, Tokat- Niksar  tanıtımının oldukça güzel geçtiğini ifade ederek: “Tokat- Niksar Simurg Ateşi oldukça verimli geçmiştir, programa emeği geçen başta Hasan akar Olmak üzere  Tokatlı şair kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum” dedi.

Simurg Ateşi’nin Türkiye’yi dolaşmaya devam edeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim