Yaklaşık 1 haftalık süre boyunca Cumhuriyet Alanı’na konuşlanan ve emniyet kemerinin önemine vurgu yapılan emniyet kemeri simülatör aracına hafta boyunca birçok Yozgatlı binerek simülasyon sürüşüne katıldı.
 Cuma gününe kadar Cumhuriyet Alanı’nda emniyet kemerinin önemini vurgulamak ve kemersiz yolculuk esnasında meydana gelen kaza sonucu yaşanabilecek durumların simülatör aracı eşliğinde anlatıldığı trafik eğitimine günde ortalama 200 vatandaş katıldı. Özellikle öğretmenler tarafından öğrencilere emniyet kemeri bilinci aşılamak kaydıyla özellikle öğrencilerin ziyaret ettiği simülatör aracına 18 yaşından büyük vatandaşlar bizzat binerek simülatörlü sürüş gerçekleştirdi.

Simülasyon eğitimi vermek üzere Yozgat’a gelen polis memuru Serkan Mutluer eğitimin amacının vatandaşlara emniyet kemeri takma bilincinin kazandırılması olduğunu belirterek “Yozgat’a da bu amaçla geldik ve bu aracımızı yaklaşık günde 200 vatandaşımız ziyaret etti bizlerden emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi aldı. Eğitimin amacı tek bir vatandaşımız dahi olsa emniyet kemeri takmasını sağlamaktır. Yozgat ilindeki katılım ise bizleri sevindirmiştir inşallah bu eğitimi alan vatandaşlarımızı bundan sonraki süreçte araç kullanımında emniyet kemerlerini takmış olurlar” dedi.

Editör: TE Bilişim