Belediye yemekhanesinde düzenlenen yemeğe Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İlçe jandarma Komutanı Teğmen Ali ÖZCAN, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural, Özel kalem Müdürü Nihat Kümbetli ve Tofaş ve modifiye tutkunları katıldı. 
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaptığı konuşmada halkın iradesine hiç kimsenin ipotek koymasının mümkün olmadığını belirterek tüm ülke genelinde olduğu gibi Sorgun halkının da demokrasiye sahip çıktığını ifade etti. 
Başkan Şimşek, "Geleceğine sahip çıkan herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün hala sabah saatlerine kadar nöbet tutuluyorsa, bunun tek nedeni tek vatan ve tek millet olma bilincinin damarlarımıza kadar işlemesidir. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradeye sahip çıkın sokaklara, meydanlara inin sözüyle birlikte tereddütsüz sokaklara çıkıp caddeleri sokakları meydanları kontrol altına aldık. Sokakları bir kısım üniformalı eşkıyalara terslim etmedik. Elbette şerefli Türk askerleri de kendilerini kurşunların önüne atarak vatanına milletine kendilerini feda ederek şehit oldular, acımız büyük. Ama asıl kahramanlar sizlersiniz Türk halkıdır. Meydanlarımıza sahip çıkarak hiçbir taşkınlığa müsaade etmeden canlarınız pahasına şehitler vererek bugünlere geldik. Şükürler olsun bugün ülkemizi geleceğe emin ellerle teslim ettik. Çocuklarımız inşallah gelecek günlerde daha güvenli daha emniyetli yaşayacaklar. Geçmişte talihsiz olaylar yaşadık fakat 2016 yılında böyle bir olay yaşayacağımız aklıma gelmezdi ne yazık ki yaşadık ama milletimizin ve devletimizin çabasıyla içimizde ki pislikleri attık” dedi.

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ DAHA GÜZEL OLACAK

Türkiye’nin geleceğinin daha güzel olacağını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti: “Tabii ki sizlerden de bir ricamız var bu güzelliğe ufak tefek gölgeler düşüyor, zaferimize sevineceğiz bu en doğal hakkımız lakin anayollarda yığılma yapmadan, işi acele olanları sıkıntıya sokmadan ve ambulansların yolunu kapatmadan sevincimizi yaşayalım. Cumhuriyet caddesi ve İlyas Arslan Bulvarı bizim ama şehirlerarası yolları kapatmayalım taşkınlık çıkmasına müsaade etmeyelim. Meydanlarda olmaya milli iradeye sahip çıkmaya devam edelim. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” 
Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner’de Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e ve yemeğe katılan Tofaş ve Modifiye tutkunu gençlere teşekkür etti. 
Türkiye olarak verilen demokrasi mücadelesinde Sorgun halkının üzerine düşen görevi yerine getirdiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye tarihine kara bir leke olarak yazılacak bir girişim oldu. Tarih boyunca sancıları hala hissedilen, binlerce sivilin öldüğü, gençlerin katledildiği darbelerin aynen tekerrür etmesi için girişimlerde bulunuldu. Tarihinden ders alan ve demokrasiye inanan Türk milleti bu girişimleri bertaraf etti. Fakat girişimde kalmasına rağmen bilanço yine de ağır oldu. Her şeye rağmen devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan siz bilinçli gençlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugün ve bundan sonrada meydanlarımızdaki nöbetlerimizi sizlerle birlikte devam ettireceğiz. İçim çok rahat milletini vatanını düşünen bir nesil yetişiyor. Sayın belediye başkanımızın sözlerine katılıyorum trafikte problem ve bir tatsızlık yaşamadan sevincimizi gösterelim. Sağduyulu davranacağınızı biliyorum. Hep birlikte vatanımıza milletimize sahip çıkmaya devam edelim bu vatan bizim ve hep bizim kalacak. Başka çıkarları olan insanlara asla pirim vermeyeceğiz. Türk gençliğine olan inancım sonsuz, destekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Gençlerde Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e teşekkür ederek demokrasi mücadelesine devam edeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim