Yozgat Baro Başkanı Mehmet Şimşek Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na seçilen Zühtü Arslan’a yeni görevinde başarılar diledi.  
Ülkemizde kuvvetler ayrılığı ilkesini hukuk devleti ilkesinin hayata geçirdiğini vurgulayan  Baro Başkanı Şimşek, hukuk devleti ilkesinin toplum yaşamında hukukun üstünlüğünü sağladığını belirtti. Başkan Mehmet Şimşek “Yasama ve yürütme erklerinde bulunan güç, hukukun üstünlüğü ilkesi gereğince yargıyla sınırlanıp, dengelenir. Yasama işlemleri ile yürütmenin eylem ve işlemleri yargı denetimine bağlı tutulur. Böylece devlet yönetiminde demokrasi sağlanır ve korunur.
Demokratik yönetim, Hukuk Devletinin temel koşullarından biridir. Çünkü;  temel hak ve özgürlüklerin, kuvvetler ayrılığının, mahkemelerin bağımsızlığının ve yargısal denetimin olmadığı bir yönetim, hukuk devleti niteliğini kazanamaz. Hukukun üstünlüğü ilkesi, bütün bu koşulların gerçekleşmesi ile anlam ve önem kazanır” dedi. Anayasa Mahkemesi’ni ülkemizde demokrasinin yerleşmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması noktasında önemli görevler üstlenen bir kurum olarak ifade eden Mehmet Şimşek, “Böylesine önemli bir görev ifa eden, yargının en üst mercii konumunda bulunan Anayasa Mahkemesi’nin Başkanlığına seçilen ve Yozgatlı değerli bir hemşehrimiz olan, bu zamana kadar üstlenmiş olduğu tüm görevleri layıkıyla yerine getiren Anayasa Hukuku Profesörü Sayın Zühtü Arslan’ı tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.Sayın Başkanımızın üstlenmiş olduğu bu kutsal görevin, ülkemize, milletimize ve adalet camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim