Torba Yasası’nın getirdiği yapılandırma imkanından yararlanmak için köyden, kentten, ilçelerden Yozgat’a gelen insanların Bağ-Kur binasında oluşturduğu yoğunluk bitmiyor. SGK’ya ait bir binada yoğunluktan eser bulunmazken diğer binada iğne atsanız yere düşmüyor.

SGK’nın personel eksikliği nedeni ile yetiştiremediği Bağ-Kur prim borcu yapılandırma işlemlerinde yoğunluk bitmek-tükenmek bilmiyor. Valiliğin personel takviyesine rağmen bir türlü yetişmeyen işler yüzünden çalışanlar da zor duruma düştü.

ÇADIRLAR SIĞINAK OLDU

                Bağ-Kur binası içerisinde ve önünde günlerdir süren yoğunluk nedeni ile bina bahçesine insanların yağmurdan ve soğuktan korunması için çadır kuruldu. Zeminin ıslak olması nedeni ile çamurla kaplanan çadırın içerisinde oluşan nemli hava insanlara zor anlar yaşatıyor.

                Günümüz Türkiye’sine yakışmayan manzaralar oluşuyor. Köyünden, kentin, ilçesinden devletin kendisine tanıdığı haktan yararlanmak için işini gücünü bırakıp gelen insanlara reva görülen bu durum kabullenilir gibi değil.

                Bağ-Kur binası içindeki yoğunluk, uzayıp giden kuyruklar valiliğin personel takviyesine rağmen azalmazken, vatandaşlar SGK binasının da bu işlemler için tahsis edilmesini istiyor. Bir tarafta yaşanan yoğunluğun diğer tarafta tam aksi bir durumla gerçekleştiğine dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bu duruma bir an önce çare üretmesini istiyor.

VATANDAŞ PERİŞAN-ÇALIŞAN PERİŞAN

                SGK’yı ikiye bölün bu durum karşısında vatandaş da perişan oluyor çalışanlar da. Bir umut Bağ-Kur binasının yolunu tutanlar gördükleri kalabalık karşısında adeta şok yaşıyor.

                Vatandaşlar kadar SGK personellerinin de mağdur olduğu bu durum valiliğin yaptığı memur takviyesine rağmen bir türlü çözümlenemedi.

Editör: TE Bilişim