Yozgat'ta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üyelerinin primlerini anlaşmalı bankalara yapabilecekleri belirtildi.
     Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, ''Günümüzde ekonomik koşulları dikkate alan ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödeme konusunda kurumumuzca bazı bankalarla anlaşma yapılmıştır. 6 Ekim tarihi itibariyle ilimizde faaliyet gösteren Akbank, Denizbank, Finansbank, ING Bank, Şeker Bank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankalarına prim ödemesi kredi kartı ile yapılabilecektir'' denildi.
     Prim ödeme yükümlülerinin, bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın İnternet Bankacılığı, ATM gibi alternatif dağıtım kanalları aracılığı ile pirim ödemelerini gerçekleştirebildikleri gibi, ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemeleri yapılabileceklerine yer verilen açıklamada, kredi kartı ile prim ödemesinin banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkının bulunmadığı, nakit sıkıntısı olan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanmasının amaçlandığının altı çizildi.
     Açıklamada şöyle denildi:
     ''Yapılan protokoller ile bankalar, kurumumuzca bankalara açılmış bulunan tüm tahsilat türlerinin kredi kartı kapsamında ödemesini sağlayabileceklerdir. Kredi kartı ile prim tahsilatı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başlamış olup, diğer bankalar ise bilgi işlem alt yapılarını oluşturmalarına müteakip uygulamaya geçeceklerdir.
    Bu aşamada Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası tarafından kanunun kapsamındaki sigortalıları çalıştıran işverenin cari ay primleri, kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (Tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerinin kendi kredi kartı ile tahsilat işlemlerine başlanmıştır. Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmaması hususunda kurumumuz ile bankalar arasında yapılan protokoller gereği bankaları genel uygulaması geçerlidir.''
Editör: TE Bilişim