Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, yapılandırma çalışmalarını zamanında bitirmek ve oluşan yoğunluğa daha rahat yanıt vermek için hafta sonu da mesai yaptı. SGK İ Müdürü Duran Cesur ve yardımcıları çalışmaları yakınen takip etti.

                Torba Yasa olarak bilinen Bağ-Kurlu’nun prim borçlarına yapılandırma ve faiz affı getiren uygulamaya Yozgatlı yoğun ilgi gösteriyor. SGK Genel Müdürlüğü’nün alt yapı şartlarını oluşturmadan yapılandırmanın hayata geçmesi nedeni ile il müdürlüklerinde oluşan yoğunluktan nasibini alan Yozgat SGK’sı personel takviyesi ve özverili çalışması ile oluşan talebe yanıt vermeye çalışıyor.

                Bağ-Kurlu’nun yapılandırma işlemi için belirlenen Bağ-Kur binasında oluşan yoğunluk nedeni ile 17 personelle takviyede bulunan SGK İl Müdürlüğüne Yozgat Valiliği de 4 personel desteği verdi. Buna rağmen her geçen gün artan kalabalık nedeni ile mesai kavramını ortadan kaldıran müdürlük, hafta sonunu da çalışma programına dahil etti.

                SGK İl Müdürü Duran Cesur ve müdür yardımcıları personelleri ile birlikte hafta sonu mesaisi yaparak yapılandırmayı belirlenen zaman diliminde tamamlamak ve vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyor.

                SGK İl Müdürü Duran Cesur, hata sonu mesaisi yaparak oluşan yoğunluğu daha aza indirmeye çalıştıklarını söyledi.

                Cesur, Torba Yasası’nın Bağ-Kur’lu için çok büyük bir fırsat olduğunu belirterek, bu fırsatı Yozgatlıya yansıtmanın gayreti içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

                Öte yandan SGK İl Müdürlüğü emekli sandığı emeklilik işlemlerinin Ankara’ya gitmeden yapılması için kendi bünyesinde oluşturduğu birimle Yozgatlılara hizmet vermeye başladı.

Editör: TE Bilişim