Seymenler, unutulmaya yüz tutmuş hakiki  Ankara oyun havalarını ve türkülerini havalandırarak Yozgatlılara doyumsuz bir gece yaşattı.
Ankara Seymenler Kulübü tarafından  Büyük Sinema’da gerçekleşen ‘Ankara Ferfene Gecesi’ne Belediye Başkanı  Kazım Arslan, Belediye Kültür  Müdürü  Fadime Solmaz, belediye personeli ve çok sayıda Yozgatlı vatandaş katıldı.
Büyük Sinema’da tüm koltuklar dolarken, Ankaralı seymenler, bir yandan Ankara türküleri seslendirirken, bir yandan da Ankara oyunlarını sahnede sergiledi. Şehitlerin de hatırlandığı gecede okunan şiirler zaman zaman izleyicileri duygulandırırken, Seymenlerin misket, hüdayda, fidayda ve karaşar zeybeği de izleyicileri coşturdu. Belediye Başkanı  Kazım Arslan, Yozgat’ın geçmişte bir kültür ve sanat şehri olduğunu ancak zaman içerisinde bu özelliğini yitirdiğini hatırlatarak, belediye olarak her hafta yaptıkları kültürel ve sanatsal etkinliklerle Yozgat’ı yeniden eski kimliğine kavuşturmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan  Arslan,  Yozgatlı vatandaşların kültürel ve sanatsal etkinliklere olan yoğun ilgi ve alakasının en bariz göstergesinin ise Büyük Sinema olduğunu  ifade ederek, “Salonumuzdan da anlaşıldığı gibi neredeyse boş koltuk yok. Halkımız bizden bu tür etkinlikleri bekliyor ve istiyor.  Bizde içerisinde kültür ve sanat olan ekipler ve aktivitelerle halkımızın bu talebini de karşılıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim