Ulusal televizyon kanallarından ATV’nin haber kanalı olarak üç yıl önce yayın hayatına başlayan A Haber’de, Yurthaberler Müdürü Kerim Ulak’ın sunuculuğu ve yapımcılığını yaptığı Seyahatname Programı, bir bölümünü Yozgat’ın tanıtımına ayırdı. Program 30 Kasım günü saat 09.00’da A Haber ekranlarında yayınlanacak. 
A Haber Yurthaberler Müdürü Kerim Ulak ve ekibi Çapanoğlu Camii’nden başlayan programında saat kulesi, Yozgat’ın Desti Kebabı, Tandır Kebabı, Kavurga gibi önemli simgelerin çekimini yaptı. 
Hayri İnal Konağı’na özel gerçekleştirilen programda ise Ulak, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın konuğu oldu. Burada Yozgat’ın tanıtımı ile ilgili önemli konularda açıklamalarda bulunan Arslan, A Haber ekranlarına özel bir de türkü seslendirdi. Yozgat yöresine ait oda oyunlarının canlandırıldığı konak programı renkli görüntülere sahne oldu. 
İkinci gün çekimlerinde ise Evci Köyü’nde arabaşı ve küp çökelekin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Aydıncık İlçesi’nde, Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde ametist taşının tanıtımı gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim