Yozgatlı İbrahim Ebem ve Fatma Ebem çiftinin yapımını internetten öğrendiği ipten güller, hem evlerinin geçim kaynağı oldu hem de plastiğinden yapılma güllere göre canlı görüntüsü ile yaklaşan Sevgililer Günü’nün gözdesi oldu.
İNTERNETTEN GÖRDÜLER
Memuriyetten emekli olduktan sonra boş durmayıp, aile bütçesine seyyar satıcılık yaparak katkı sağlayan İbrahim Ebem, zamanla eşi gibi tığ tutup, gülleri nakış nakış işlediğini söyledi.
Ebem, yün ipten çiçek yapma sanatını internetten gördükten sonra eşinin de desteği ile uygulama aşamasına geçtiklerini belirtti.
Her gün 5-10 tane evde ipten güller yaptıklarını ifade eden Ebem; “Yapımı kolay olmuyor değil elbette. Her insan orijinal bir şekilde düzgün yapamaz. Göz zevkine uygun bir şekilde yapıyoruz. Kırmızı beyaz ve pembe renkleri var. Bu renkler daha çok tercih  ediliyor. Bunlara ağırlık veriyoruz” dedi.
SEVGİLİLER GÜNÜNE STOKLUYORLAR
İbrahim Ebem, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yoğun bir çalışma ile günlük daha fazla ipten gül üretmeye çalıştıklarını söyledi.
ÖLMEZ, SOLMAZ, KOKAR!
Sevgililer gününde ipten güllerin daha fazla satılacağını umut ettiklerini söyleyen Ebem, güllerin en önemli özelliğinin hem uzun süre kalması hem de istenilen kokuyu vermesi olduğunu ifade etti.
Sim orlon yünden yaptıkları güllerin ölmez, solmaz bir özelliğe sahip olduklarını söyleyen Ebem; “Simli orlon yünden oluyor, ölmez diye satıyoruz, ölmez solmaz. İstediğin kokuyu da verir, hangi kokuyu sıkarsan onun kokusunu verir, en güzel yanı da o. Zor oluyor tabi olmaz olur mu. Benim görevim alt yaprağı ile çubuklarını yapıyorum başka yok” diye konuştu.
FATMA HANIM DAHA HIZLI
Gülleri yapımı ve satışından sorumlu olan İbrahim Ebem’in en büyük yardımcısı eşi Fatma Hanım.
Eşi İbrahim Bey’e tığ tutup gül yapımını öğretse de asıl yük Fatma Hanım’da.  Eşine göre tığla işleme bölümünü daha hızlı yaptığını söyleyen Fatma Hanım şunları söyledi:
“Yapımı ilk etapta biraz zor oldu mecbur geçim için yapıyoruz. Eşime yardımcı olmaya gayret ediyorum. Ben üst ve alt çiçeklerini yapıyorum. Eşim de Biraz yardımcı oluyor çok değil. Tığla işlemesini öğrettim ama benim gibi hızlı yapamıyor. Çok şükür ekmek paramız çıkıyor, boş durmaktansa eşime yardımcı oluyorum. Ekmeğimizi birlikte kazanıyoruz.”
İbrahim ve Fatma Ebem’in ipten güllerine torunları da satış için kullanılan sepetlerin içerisine yerleştirerek yardımcı oluyor.

Editör: TE Bilişim