Toplantıya,İlçe Jandarma Komutanlığından Fahrettin Ağca, Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğinden Gökhan Taşcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, İlçe Devlet Hastanesinden de Dr. Mine Akgün ve servis şoförleri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, Akdağmadeni ilçesinde bin 264 ilköğretim, 782 ortaöğretim olmak üzere toplam 2 bin 46 öğrencinin taşımalı sistemle eğitim gördüğünü söyledi.
Şoförlere araçlarıyla öğrenci taşırken dikkat etmesi gereken konularda bilgi veren Akdağmadeni ilçe Trafik Denetleme İstasyon Büro Amiri Gökhan Taşcı, “Tüm sürücüler gibi servis şoförleri de trafik kurallarına en iyi şekilde uyacaklar. Hız sınırını hiçbir şekilde aşmayacaklar. Servis şoförlerimiz ayrıca yönetmelikte belirlenen kurallara da uyacaklar.” dedi.
Okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini amaçladıklarını belirten İlçe Jandarma komutanı Fahrettin Ağca’da “ Ticari olmayan araçlarla ilgili şikayetler alıyoruz, bu tür şikayetler üzerine gelen ihbarları değerlendirerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Kanununa ve yönetmeliklere uymayan araçlara 15 gün trafikten men ve 600 TL civarında para cezası uygulanacaktır.” diye konuştu.
Dr. Mine Akgün de araçlarda öğrenci sayısına yetecek kadar ilk yardım malzemelerinin bulundurulması ve yapılacak ilk yardımların kontrollü ve bilinçli şekilde uygulanması hakkında bilgi verdi. Dr. Akgün, özellikle kanama durumlarının görüldüğünde şoförlerin kanayan bölgeye tampon görevi yapmalarını ve hastayı en yakın hastaneye götürülmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim