Yozgat’ta özel öğrenci servisi yapan şoförler, kendilerine her gün trafik cezası yazıldığı gerekçesiyle sabah öğrencilerini okullarına bıraktıktan sonra topluca valiliğe gitti. Şoförler araçlarını valiliğin önüne bırakıp trafiği kapatarak Vali Abdulkadir Yazıcı ile görüşmek istedi. Grup, Vali Abdulkadir Yazıcı’nın makamında olmaması üzerine Vali Yardımcısı Yavuz Güner ile görüştü.

Valilik çıkışı açıklama yapan servis şoförlerinden Soner Küçüker, yazılan trafik cezalarından dolayı artık evlerine ekmek götüremez duruma geldiklerini belirterek, “Yozgat fakir memleket, öğrenciyi ucuza taşıyoruz. Bizim araçlarımızda hiçbir eksik dahi olmasa bize yine ceza yazıyorlar. Bir gün içerisinde 3 tane ceza yedim. Bütün servis şoförleri aynı durumda. Yarın da ceza yiyeceğiz, ertesi gün de yiyeceğiz. Bizim rehber öğretmen alma durumumuz yok. Araçta 3 ilkokul öğrencisi götürüyoruz. Ondan aldığımız ücret rehber personelin ücretini karşılamaz. Milli Eğitim Müdürlüğünün taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrencileri yapan servis araçlarından rehber personel istenmiyor, bizden neden isteniyor? Onlar araçlarla gelip gitmiyorlar mı? Milli Eğitim kendi taşımasından rehber personel istemiyor, özel servislerden istiyor. Şimdi bir de, 'Araçlara televizyon takacaksınız' diyorlar. Benim 5 aracım var. Bin liradan 5 bin lira yapar. Bunu nasıl ödeyeceğiz? Yetkililerden buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Daha önce, 'Ortaokul öğrencilerine rehber personel gerekmez' diyorlardı. Şimdi ise ortaokul öğrenicilerine de rehber personel isteyip olmayanlara ceza yazıyorlar. Biz artık trafik cezasına çalışıyoruz. Evimize ekmek götüremiyor, arabamızın kredisini ödeyemiyoruz” dedi.

Adnan Ertuğrul isimli özel öğrenci servisi işletmecisi de, “6 aracım ve 6 çalışanım var. Okullar yeni açıldığı için öğrenci sayımızı tamamlayamadık. Şimdi 3-5 öğrenci taşıyoruz. Rehber öğretmen istiyorlar, bunlara rehber öğretmen aldığımızda aldığımız ücreti de rehber öğretmene vereceğiz. Şoför ücreti, vergi, sigorta, araçlarımızın kredisi... Biz ne yapacağız? Yozgat fakir bir memleket olduğu için servis ücretlerini de yükseltemiyoruz. Yozgat’ta iş sahası yok, ben 6 kişi çalıştırıyorum. Bunları işten mi çıkaralım? Her gün ceza yazılıyor, kazandığımızı maliyeye yatırıyoruz’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim