13-23 Ekim 2014 tarihleri arasında ORAN ve KOSGEB tarafından düzenlenen 70 saat eğitim alan 22 girişimci sertifikalarını yapılan törenle aldı.
  Törende ilk olarak, kursiyerlerden Radyo ve Televizyonculuk Bölümü mezunu Emre Yetin tarafından  eğitim boyunca çektiği fotoğraf ve videolardan hazırladığı "Bir Kursiyer Gözü İle Eğitim" adlı video gösterimi yapıldı.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı bölgesel gelişme hedeflerine yönelik olarak kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri geliştirdiklerini vurgulayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı yaptığı konuşmada, "Bu kapsamda ajansımız ile KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında da işbirliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan protokol kapsamında başvuru yapan adaylar arasından sınavla belirlenen kursiyerlere Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi tarafından "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilmiştir. Toplam 70 saat süren eğitimler kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimcilere bu süreçte gerekli olan bilgiler teorik ve uygulamalı olarak aktarılmıştır. Eğitimler sonucunda 22 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır" dedi.
Eğitim sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlerin iş yeri açmaları durumunda KOSGEB'in Girişimcilik Desteğinden faydalanacağını söyleyen KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel Özdemir;" Bu destek kapsamında 30 Bin TL hibe, 70 Bin TL faizsiz kredi alma imkanına sahip olan girişimci adaylarının iş projelerini hazırlayarak KOSGEB'e sunmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
İlimizde kalkınmaya, gelişmeye ve şahısların kendilerini geliştirmelerine yönelik bir çok çalışmanın olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Biz bir işi daha nasıl güzel yaparız, bu işi nasıl geliştiririz düşüncesi noktasında çok eksiğimiz var. Bu eksikliğimizi de alınacak mesleki kurslar ile tamamlayabiliriz. Bu konuda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yapılan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursu açtı. Burada 22 kursiyerimize girişimcilik noktasında yeni bir vizyon kattılar. Kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri ve bu kursun açılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. 
Bu kursu çok önemsediğini belirten Vali Yazıcı " Bir söz vardır, insana hayatta karşısına iki veya üç kez çok ciddi bir şans doğar. İnsan da buna hazırlıklı olursa bu şansı iyi değerlendirir. Sizlerde bu kurs ile gelecek olan fırsatlara hazırlanmış oldunuz. Bu çalışma özellikle, kendi iç alemimizde özgüvenimizin artmasına vesile olacaktır. Bu çalışma çok farkında olmasak da beynimizin, düşüncelerimizin güzel bir altyapıya kavuşması demektir. Bunu bu kurslarla sağlamış bulunuyorsunuz" sözleriyle ifade etti.

Editör: TE Bilişim