Ulusal Ajans’a sunulan bin 916 proje teklifinden bin 797 tanesi uygunluk kontrolü kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alınarak  her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilirken,  88 proje teklifi mevcut bütçe imkânları çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu. Bu kapsamda Yozgat Serpil Akdağ Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan proje bin 916 proje arasından sıyrılarak başarılı projeler arasında yer aldı.
Okul eğitimi personel hareketliliği faaliyeti kapsamında hibe desteği kazanan projenin finansman sözleşmesi imzalanırken  proje faaliyetlerine başlandığı belirtildi. Okul müdürü Doğan Demiröz, hareketlilik sürecinde İsveç’te 11 gün süre ile 10 öğretmenin yapılandırılmış kurs faaliyetine katılacağını bildirdi.
Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Doğan DEMİRÖZ,

‘’ Nitelikli bir eğitim için eğitimi etkileyen unsurlarının da kaliteli olması gerekmektedir. Eğitimin kalitesini artıran unsurların başında ise’’ Öğretmen Yeterlilikleri’’ gelmektedir. Öğretmenlerimizin bilişim teknolojileri kullanım yeterliliklerini artırmak amacıyla hazırlanan projemiz, okulumuz eğitim ve öğretim seviyesinde kalite iyileşmelerinin yaşanmasına ve yenilik mükemmelliğinin sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Planlanan faaliyetlerin başarı ile tamamlanmasının ardından öğretmenlerimiz; Bilişim Teknolojisi araçlarını derslerinde aktif olarak kullanabilme, Bilişim Teknolojisi araçlarını kullanarak ders içeriği, etkinlik ve materyal hazırlayabilme, yeni öğretim tekniklerini öğrenme, kullanabilme ve yeni özgün, pratik bilgiler üretebilme yeterlilikleri kazanacaktır.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim