Yozgatlı hemşehrimiz  Eğitimci Şair, Yazar Serap Demirtürk'ün şiir kitabı tanıtımı ve imza günü vardı. Bayramın üçüncü günü Lise caddesinde Derya Pastanesinde buluşup Serap hocaya destek olalım dedik. Dernek üyesi arkadaşlarımıza telefon edip bir bayram çayı içelim istedik. Arzu ettiğimiz kalabalık izleyici kesimi yoktu ama, şiir dostları ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız oradaydılar.
    Serap Hocayı şiir sitelerinden tanıyorduk. Sürmeli festivvali şiir şölenine gelip bizleri mutlu etmişti. Dönüşte yazdığı yozgat anıları festivalin ardından yazılan en iyi yazılardan birisiydi. Onun Yozgat sevdasını biliyor, çalışmalırnı da takip ediyorduk.
Yozgat'ta bir imza günü yapacağını söyleyince bizde elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğimizi ifade ettik. Hemşehrimiz Dilek Hokkaömeroğlu ile birlikte Yozgat'a gelip imza gününe katıldılar. Bayram tatili olması nedeniyle arzu ettiğimiz yoğunluğu bulamadık ama, dostça ve kardeşçe bir paylaşımı gerçekleştirmiş olduk.
SERAP HOCA KİMDİR?
    Serap 1959 doğumlu olup Subay olan babasının tayin olduğu Adapazarında dünyaya gelmiştir. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunudur. Yurdun değişik illerinde öğretmen olarak görev yapmıştır. Şiir'e ve Edebiyat'a sevdalı olan Serap Hocanın Gönülden Gönüle, Hüzün Çiçeği adlı iki şiir kitabı ile 19 adet ders kitabı yayınlanmıştır. Şehit polisler için yazdığı Barış şiirleri Antolojisi, şiir perisi Antolojisi ve Gel Çocuk,  Gidene Ağıt, İçimdeki Savaş gibi beğeni ile okunan şiirleri mevcuttur.
    Yazıları ve şiirleri birçok Edebiyat dergisinde yayımlanan şair Serap Demirtürk'ün eserleri ulusal basında yer almış okuyucularla buluşmuştur. Yazar Aylık Eğitim Kültür Sanat Gazetesinde “Kıvılcım” başlığı ile köşe yazarlığı yapmaktadır.
SERAP HOCA'NIN İMZA GÜNÜ
İki yıldı tanıştığımız internet şiir sitelerinde şiirlerini paylaştığımız Serap Hoca, Yozgat'ta imza günü düzenleyeceğini söyleyince hiç itiraz etmeden kabul ettik, buyur gel, başımız gözümüz üstüne dedik.
    Arkadaşlarımızla sözleşip Deryapasta Salonunda buluştuk. Pastaneye gelip giden ziyaret eden çok dostumuz oldu, sağ olsunlar. Yozgat'lı şair ve yazarlardan Salim Gülbahçe, Osman Yüksel, Kelami Akdemir, Dilek Hokkaömeroğlu, Nuh Şahin, Mehmet Karaaslan, Ruhi Bakır, Yaşar Yiğitsoy gibi dostlarımızda şiirleri ve konuşmalarıyla destek verdiler.
    Yozgat'ta bayram tatilini geçirmekte olan hemşehrimiz Mardin Valisi Sayın Hasan Doğruer de aramızdaydı. Kendisine, desteğine teşekkür ediyoruz... Ayrıca Ankara'dan Serap Hoca ile birlikte imza günü için gelen Dilek Hokkaömeroğlu'na, beyine, kızına, Serap Hoca'nın yakınlarınada teşekkür ediyoruz. Serap Hocamada başarılar diliyoruz. Nice güzel eserler vermesi dileğimizle yazımızı onun bir şiiri ile noktalıyoruz.
MEHMEDİM
Gözlerin... Yüreğim... Ah, canım!..
Dağlar, dayanırmısın  bu acıya?
Çölleremi vursam kendimi?
Nerdesin Oğul!..
    Anam diyen sesin nerde?
    Kaç Ciğeri kopuk el uzandı sana?
    Kaç ruhu erimişin gölgesi düştü gölgene?
    “Ana gayri şehit Anasısın” dediler
    Vay Yavrum vay!
Küçükken dizin kanamıştı
Top oynarken düşünce “Ah canım!” demiştimde
“Ağlama ana, ben erkeğim” diye kızmıştın bana
Askercilik oynardın arkadaşlarınla yatardın yerlere şakacıktan
“Ah öldüm!” derdin. Koşardım içeriden
“Ah be annem oyun bu”  derdin
Oğul oy Oğul!
Hadi gene şaka de, şaka..
    Sabah olmadı bu gece kuzum
    Olmadı sabah, Ezan vakitlerinde,
    Açarda avuçlarını dua ederdin,
    Kuzum, Canım'a çocuğum!
    Ben anayım be yavrum,
    Sıra bendeydi.. Neden neden bu gidiş!..
    Kuzum, Kınalı kuzum!
    Nice civanların içinden seçtiğim
    Bebem deyip sevdiğim
    Yiğidim, deyip sardığım.
Kepin nerde? Ya tüfeğin?
Hani geleceği dair umutların?
Hani ciğeri delik gömdü umutların
Hangi titreyen el yaktı ocağımızı,
Hangi karanlık umut çaldı yavrumuzu.
    Oğul gel hele senindemi adın Mehmet?
    Tut salından oğlumun vatanıma bereket
    İlmek ilmek dokuyupta büyüttüm ben kuzumu
    Şu al bayrak sana siper, yat oğul dinlen hele
    Bereket var bu toprakta avucunda binlerce tohum
    Bire bin verir başaklar, oğullarım gel hele
    Benim başım diktir bilin, acım dağlardan yüce
    Şehit anası olmuşum ben,
    Duymayanda duysun hele
    Tutmasa da dizlerim ağlamarda ciğerim...
    Vatan diye bayrak diye nice..
    Mehmetler doğururum!..
    Serap Demirtürk