Vali Şentürk toplantı salonunda kabul ettiği işçilerle bir süre görüştü. Daha sonra açıklamada bulunan Şentürk, mülkiyeti Yozgat Belediyesine ait olan Et ve Süt Entegre tesislerinin özel sektör tarafından işletildiğini hatırlattı.

     Tesisin Et ve Balık Kurumuna Hazine Müsteşarlığı tarafından tahsis edilmesi nedeniyle şirketin Yozgat'taki faaliyetini durdurup, çalışan 95 işçinin yasal haklarını ödediğini kaydeden Şentürk, ''O nedenle açılacak olan Et Balık Kurumu tesislerinde işten çıkarılanların özel ve yasal bir hakkı yoktur.

            Ancak, Et Balık Kurumu işçi alımı yaparken, İşkur aracılığı ile daha önce çalışanların tecrübeli olmaları nedeniyle öncelik tanıyacaktır'' dedi.

     ''Et Balık Kurumu tesisleri mayıs ayında açmak üzere 20 kişiyi geçici olarak işe alacaktır'' diyen Şentürk, daha sonra ise kadrolu personelin ihtiyaç duyuldukça tesislerde istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

Şentürk’ten esnafa anlamlı hediye

            Vali Necati Şentürk, Yozgat esnafını tek tek ziyaret ederek ‘Kainatın Efendisi’ isimli, Peygamber Efendimizi anlatan kitaplardan hediye etti.

            Vali Necati Şentürk, esnaf ziyaretinde bulundu. Bozok Yıldızları Spor Kulübü yönetici ve sporcularıyla şehir içindeki işyerlerini ziyaret eden Vali Necati Şentürk, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamberimiz’i anlatan “Kainatın Efendisi” isimli kitabı esnaflara hediye etti.

            Yozgat Valisi’ni karşılarında gören vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, anlamlı hediyeden ötürü de ayrıca mutlu olduklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim