İki gün sürecek şenlik kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda açılan sergide tüm kurum ve kuruluşların faaliyetleri sergilendi. Cumhuriyet Alanı’ndaki sergi açılışına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Halil Gürel, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenay Daştan Sipahi, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın her geçen gün yaşanabilir bir kent havasına bürünmeye başladığını ve bu kapsamda tüm kurum ve kuruluşların kendi kulvarlarında çalışmalar ve projeler ürettiğine değindi. 

Vali Yazıcı, Yozgat’ta bu yıl tozlu topraklı bir dönem yaşandığını ve şehrin muhtelif yerlerinde çeşitli çalışmalar sürdüğünü de hatırlatarak “Tüm bunlar tamamlandığında bambaşka bir şehir havasına bürünecek Yozgat. Bu manada ben bu sergiye de emek veren herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi. Belediye Başkanı Kazım Arslan ise yaptığı konuşmada serginin Yozgat’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, emek veren ve katkı sunanlara teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise müdürlük olarak önem verdikleri ve üzerinde hassasiyetle çalıştıkları bir projeyi Yozgat’ta hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Kuş,  “Eksiksiz ve kusursuz bir şekilde sergimizi hayata geçirmeye çalıştık. Benim konuşmamdan ziyade sergide yer alan faaliyetlerin konuşmasını doğru buluyorum. Sergimizi gezdiğimizde ne denli büyük çalışmalar yapıldığını ve kurumlarımızın meydana getirdiği güzellikleri hep birlikte görmüş olacağız. Bizlere destek ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşti. Programa gecikmeli olarak dahil olan Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’da sergiyi gezerek stantlarda bulunan görevlilerden bilgi aldı. Stantları tek tek gezen Bozdağ, emek ve çaba göstererek ortaya böylesine güzel ve anlamlı bir proje çıkaran tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

HEM FARKI

Cumhuriyet Alanı’nda açılan sergide Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan kurslarda ve projeler sonucu meydana gelen ürünler sergiye damga vurdu. El işlerinden, ebru sanatına, tezhibden, ahşap sanatı v ahşap yakma sanatına kadar pek çok dalda ürünler sergilendi. Dokuma kilim tezgahından çıkan desenli kilimler ile dikiş makinelerinde işlenen işlengiler de sergide dikkat çeken ürünler arasında yerini aldı. Halk Eğitim Merkezi kurslarında yeteneklerini ortaya koyan kursiyerler kurs dönemi boyunca yaptıkları ürünleri sergilerken, İlçelerde faaliyet gösteren halk eğitim merkezleri de sergide stant açtı. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığı’da stantlarında kurum faaliyetlerini anlatmanın yanı sıra vatandaşla bütünleşmek amacıyla bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim