Şehit Üsteğmen Murat Bek'in cenaze töreninden önce çok sayıda vatandaş ve bir grup lise öğrencisi, Cumhuriyet Meydanı'na doğru terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Grup, Lise Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesi önünde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi.
    Burada sloganlar atan kalabalık grup adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Hacı Turan Başkal, acının büyük ve dayanılmaz olduğunu kaydetti. Yozgat'ın eski bağımsız Belediye Başkan adaylarından Bekir Korkmaz da, terörü protesto etmek için giydiği Türk bayrakları ve eline aldığı kazma ve kürekle eylem yaptı.   
    Korkmaz, Halkbank Parkı'nda yaptığı açıklama, gözyaşı ve ızdırab dolu günlerin geldiğini, neyin ne zaman biteceği belli olmayan bir yola girildiğini savundu.
    Korkmaz, ''Dün dedelerimizin bize yadigar olarak bıraktığı, kanla bedel ödediği, Cumhuriyet'i bize emanet ettiği bu vatanı biz de bizden sonrakilere taşımak için elimizdeki kazmamızla küreğimizle yola çıkıyoruz. Bedenimizi tank, ellerimizdeki orakları çekiçleri top yapmak için yola çıkıyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim