Şeker pancarının aynı tarlaya dört yılda bir ekilen ürün olduğunu belirten Şeker İş Sorgun Şubesi Başkanı Ömer Macit, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile birlikte birçok insanın mağdur olacağını söyledi.
    Macit, “Türk halkına daha ucuz şeker yedirileceği söylenmekte. Et Balık Kurumu özelleştiğinden bu tarafa Türk halkı eti daha ucuza mı yedi, yoksa angus etine mi muhtaç oldu. Ya da gübre fabrikaları özelleştiğinden beri çiftçimiz gübreyi daha mı ucuza almaktadır. Tekelin özelleşmesinden önce ülkemizde 400 bin olan tütün üreticisin sayısının 100 binlere düştüğü bilinmekte midir?
    Türk şekerin nakliye sektörüne verdiği yıllık 25 milyon metreküplük iş hacmi kaybını nasıl telafi edeceklerini kamuoyuyla paylaşmışlar mıdır?
    Yine son günlerde açıklanan OEDC raporlarına göre dünyada gelecek yıllarda gıda sorununun artacağı ve sektörlere yatırım yapılması gerektiği açıklanırken 2023 vizyonunu hedefleyen Türkiye bu sektörü güçlendirerek niçin şeker sektöründe önümüzdeki yıllarda bir yıldız haline gelmesin.
    Şeker sektöründe son 7-8 yıl içerisinde yaşanan değişimleri tanımlamak ve anlamaktan yoksun olan Özelleştirme İdaresi kamuoyunu ve siyasi karar vericileri bile yanıltmayı dahi göze alarak gerçekleri çarpıtmaktadır. Avrupa Birliği’nin başarısız olduğu son yayımlanan raporlarla ortaya konan şeker reformunu başarı olarak gösteren Özelleştirme İdaresi, yapılacak özelleştirmeler sonrası işçi, çiftçi, nakliyeci ve esnafın mağduriyetini hiç düşünmeden bunun ekonominin gereği olduğunu savunacak kadar akla ve vicdana aykırı düşüncelerle adeta cinnet iklimine girmiş ve buradan çıkamamıştır.Özelleştirme gerekçesi ile Türk Şekerin ihtiyaç duyduğu yatırımlara onay vermeyen kadrolu personel yerine verimsizlik aracı olan alt işveren uygulamasını teşvik eden şeker pancarı sektörünü olumsuz etkileyen NBŞ lobisine karşı Türk Şekeri savunmasız bırakan özelleştirme idaresi kamuya büyük zarar vermektedir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim