Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, 'şeker fabrikaları özelleştirmesine Danıştay'dan vize' kararına tepki gösterdi. Danıştay idari davalar kuruluna dava açtıklarını belirten Başkan Mehmet Elvan Yılmaz, idari kararın değil, siyasi kararın kendileri için daha önemli olduğunu söyledi. İşin peşini bırakmayacaklarını belirten Yılmaz, tütün üzerinde oynanan oyunun şeker pancarında da olduğunu kaydetti.
Milletvekilleri ve bakanlarla diyalog halinde olduklarını ifade eden Yılmaz, umutlu olduklarını bu konuda son noktayı ise Başbakan'ın koyacağını söyledi. Bu süreci diyalog ve konuşarak halletmeyi düşündüklerinin altını çizen Yılmaz, "2009 yılında şeker fabrikaları tarafından yürütmenin durdurulması için Danıştay 13'üncü dairesine dava açarak karar durdurulmuştu. Bu sefer sendikaların kararlarını gerçekçi bulmayan mahkeme, özelleştirme ihalesinde yürütmenin durdurulması talebini ret etti.
Özelleştirme ihalesinde Türkşeker'e ait portföy C grubunda Turhal, Kastamonu, Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikaları bulunuyor. Türkiye'de toplam 25 şeker fabrikası bulunuyor. Bu karar hayata geçerse 17-18 tane fabrikanın kapanacağını tahmin ediyorum. Bakan ve milletvekilleri ile sürekli diyalog içindeyiz. Biz fabrikaların özelleştirilmesini istemiyoruz. Özelleşecekse bile işçi sayısı düşürülmeden daha aktif hale getirilebilir”diye konuştu.

Editör: TE Bilişim