Yozgat Belediyesi yaz mevsimi ile birlikte kent merkezi ve yeni mahalle olarak bağlanan bölgelerde projeleri hayata geçirmeye başladı. Kent merkezinin farklı noktalarında yeni yaşam alanları oluşturmak için yeni caddeler açan belediye ekipleri, başta Lise Caddesi ve Şehirlerarası Otobüs Terminali olmak üzere, kentin çehresini değiştirecek çalışmaları da hayata geçirmeye başladı. 
Önceki gün Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan, terminalin tamamen yenilenmiş hali ile daha  kullanışlı ve görselliği bulunan bir hale dönüştürüleceğini söyledi. 
Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanmasının ardından terminalin hizmet vermeye başlayacağını belirten Arslan; “Terminalde sadece araç girişini ve basit tadilat şeklinde bir düzenleme olmadı. İçerideki bilet gişelerinden güvenliğini, yeni Ulaştırma Müdürlüğü binası ve kafetaryası ile tüm ihtiyaçlar düşünülerek bir düzenleme yapıldı. Terminalin hemen yan tarafında tamamen yenilediğimiz lavaboların da bulunduğu alanda kuğulu park oluşturacağız. Burası yeşil görüntüsü ile terminalle bir bütünlük oluşturacak” dedi. 
Lise Caddesi’nin kalan bölümünde başlayan kaldırım ve istinat duvarı çalışmasının 45 günlük zaman içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Arslan, şehrin farklı noktalarında açılan yeni caddelerle birlikte Yozgat’ın mevcut konumunu dışa açacak yeni yaşam alanlarının da oluşacağını söyledi. 
Yaz dönemi projeleri içerisinde Kapalı Pazar Yeri, Sebze Hali ve etrafındaki dükkanların yıkılması ile başlayan yeni düzenleme çalışmaları gibi projelerin de yer alacağını kaydeden Arslan, ‘Yeni Yozgat’ın müjdesini verdi.
Arslan, kısa bir süre önce TOKİ Başkanı’nın Yozgat ziyaretinde Eski Sanayi bölgesi ile ilgili somut adımların atıldığını belirtti.
Her yeni projenin Yozgat’ın Yaşanabilir Kent olması için hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Arslan; 
“Bu güne kadar her zaman Yozgat’ı yaşanabilir kent statüsüne kavuşturmanın gayreti ile çalıştık. Projelerimizin temelinde yeni yaşam alanları oluşturmak, Yozgatlı’nın yürüyebileceği daha geniş kaldırımlar, insanların ortak paylaşım alanlarını genişletmek için çalışıyoruz. Yaz döneminde hayata geçireceğimiz projelerle bu yaşam alanları daha da belirginleşmeye başlayacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim