Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, kent merkezinde yürütülen düzenlemeler kapsamında Çapanoğlu Büyük Cami etrafının da düzenleneceğini belirterek, ortaya çıkacak  tarihi yapının Fatih Cami ile bütünlük arz edeceğini söyledi. 
Başkan Arslan, büyük şehirlerde camilerin etrafında büyük, geniş mekanlar, bahçeler olduğuna dikkat  çekerek; “Maalesef Yozgat’ın büyük camisi sıkışmış durumda. Cenazemizi dahi doğru dürüst kardıramaz durumdayız. Öyle bir sıkışıklık var ki, öyle düzenleme yapılmış, öyle trafik düzeni var ki, öyle bir yol, etraf düzeni var ki insanlar cenazesini kaldıramaz duruma geldi” dedi. 
Bu güne kadar yürütülen çalışmaların tamamen insana yönelik yeni yaşam alanları oluşturmak gayesiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, şunları söyledi: 
“Biz Yozgat’ın merkezinde ciddi bir rahatlama yapmaya çalışıyoruz. Yozgat’ın merkezine çok fazla araç gelmesin istiyoruz. Bazıları bunu eleştiriyor ama, bilhassa tam tersi araç gelişini azaltmak istiyoruz, insanlar kaldırımlarda sokaklarda yürüyebilsin diye uğraşıyoruz. Çok ciddi düzenlemeler yaptık. Yozgat daha güzel şeylere layık daha güzel şeylerin yapılması lazım. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle büyük cami etrafında geniş düzenlemeler yapmayı planlıyoruz. 1994’de aday olduğumda da söylemiştim, Büyük Cami’nin Ankara Caddesinden itibaren önünün açık olması lazım. Hedefim bu.” 
Arslan, kent merkezindeki düzenlemelerin insanları mağdur etmeden yapıldığına dikkat çekerek; 
“Bu işleri yaparken kimseyi mağdur etmememiz lazım. Burada ki insanlar bizim insanımız, esnaf bizim esnafımız. Yozgat’ın insanı güçbela ayakta duruyor, güçbela geçimini sağlıyor biz kimseyi de mağdur etmek istemeyiz. Bu güne kadar yaptığımız icraatlarda kimseyi mağdur etmedik. Şimdi de etmeyeceğiz, fakat bu da böyle devam etmeyecek,  bunun orta noktasını bulacağız hiç kimseyi mağdur etmeden, büyük camimizi çok daha güzel bir şekilde ortaya çıkartacağız. İnsanlar çok daha rahat ve huzurlu bir şekilde gelecek” diye konuştu. 
BÜYÜK CAMİ-FATİH CAMİ
BİRLEŞECEK
Eski müftülük binasının yıkılması ile Çapanoğlu Cami ve Fatih Cami arasında geniş bir meydan oluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Arslan, şöyle konuştu: 
“Güzel bir meydan oluşması gerekiyor, bununla ilgili çalışmalarımız var. Eğer olay bir müftülük binası yapmaksa daha güzelini yaparız, kuran kursu binası yapmaksa Allah’ın izni ile onun çok daha güzelini yaparız. Büyük camiyi bu kadar sıkıştırmaya, hapsetmeye hiçbirimizin hakkı yok. İnsanlar ibadethaneye gelirken onu görerek rahatlayarak gelmeli, burada çok güzel bir düzenleme yapacağız. Büyük caminin önündeki yolu açacağız, başta müftülük binası olmak üzere gereksiz ne kadar yapı varsa onları da yıkıp büyük caminin etrafını ferahlatmak istiyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğüyle mutabakatı sağladık, Fatih camisini boğan arkasında ki depo yıkılacak ve Fatih camisinin de etrafında çok güzel düzenlemeler yapılacak. Müftülük binasının da kalkmasıyla birlikte büyük camiyle Fatih camisini birleştirip arasında çok geniş bir bahçe şeklinde güzel bir düzenleme yapıp Yozgat’a daha yakışır bir hale getirmek istiyoruz. Yozgat’ı çok fazla yapı yaparak sıkıştırdılar, Yozgat nefes alamaz hale geldi, biz bu dönemde biraz yıkım yapacağız, bunu yanlış anlayabilirler, bende Yozgat’ta doğrum büyüdüm Yozgat’ta bahçesinde içinde büyüdük. Dolayısıyla da beni eleştirenler kadar Yozgat’ı biliyorum, seviyorum ama bu dönemde biraz daha gereksiz yapıları yıkıp Yozgat’ı daha güzel daha şirin daha iftihar edebileceğimiz bir şehir haline getirmemiz lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim