Projeleri daha çok yerinde takip eden Belediye Başkanı Kazım Arslan, geçtiğimiz hafta içerisinde yıkım çalışmaları başlayan sebze ve meyve halindeki çalışmaları yerinde inceledi, esnafla istişarede bulundu. 
Hal esnafı ile projenin içeriği ve mağduriyetlerin en aza indirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunan Arslan, daha sonra gazetemizi ziyaret etti. 

MAĞDURİYET YAŞATMAYACAĞIZ
Gazetemiz Genel Koordinatörü Erhan Kayhan, Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan ve Yazıişleri Müdürümüz Tarık Yılmaz ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Başkan Arslan, şehir meydanı projesi ve belediye çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. 

Dört etaptan oluşan projenin ilk etabında yıkım çalışması ile birlikte projeye de başladıklarını belirten Arslan, bu süreçte esnafın mağduriyetini önlemek için alternatif iş yeri arayışına girdiklerini söyledi. 


Sürekli esnafla istişare halinde bulunduklarını kaydeden Arslan, projenin tamamlanması halinde bölgede modern bir sebze ve meyve hali ile birlikte modern dükkanlar ve sosyal donatılar ortaya çıkacağını belirtti. 

1950’DE YAPILMIŞ

Büyük Sinema’da yürütülen tadilat çalışmalarına da değinen Arslan; “Burada bu güne kadar herhangi bir tadilat yapılmamış. Sadece 1973-74’lü yıllarda boya çalışması yapılmış. Bina çok sağlam. Aslında tadilat yapmıyor, sadece dört duvarını kullanıyoruz. İnşallah tamamlandığında Yozgat’a çok amaçlı kullanılabilecek modern bir sinema salonu kazandırmış olacağız” diye konuştu. 

KALDIRIM YAPMIYOR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ
Arslan, zaman zaman kamuoyunda sadece kaldırım yapılıyor algısı oluşturulmaya çalışıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: 
“Biz kaldırım yapmıyor tam aksine Yozgat’ı yeniden inşa ediyoruz. Yozgat’ı yaşanabilir bir kent, bir modern şehir konumuna kavuşturma gayretindeyiz.”


Editör: TE Bilişim