Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, dün kent merkezinde görev yapan basın mensupları ile sohbetli toplantıda bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Arslan, belediye hizmetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

FESTİVAL İPTAL 
EDİLECEK Mİ?


Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte Sürmeli Şenliği’nin iptal edilip edilmeyeceği hususunda görüş bildiren Arslan; 
“Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Fakat şu da bir gerçek ki terör ülkede kaos, korku oluşturmak, can sıkmak istiyor. Bu noktada Sürmeli Şenliği’nin iptali ile ilgili henüz bir karara varmış değiliz. Şenliğe bir hafta kadar zaman var. Allah milletimize büyük sıkıntılar yaşatmasın. Gerekirse iptal ederiz ancak şuan gündemimiz de böyle bir durum söz konusu değil” dedi. 

YOZGAT’A ŞEHİR MAKYAJI

Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye çalışmalarına ilişkin açıklamasında Büyük Sinema’da tadilatın süratli bir çalışma programı ile devam ettiğini belirterek, etraftaki binaların şehre farklılık kazandırılması amacıyla kaplama yapılacağını kaydetti. 
Büyük Sinema’nın tamamlanması ile salonun bulunduğu bina başta olmak üzere saat kulesi etrafının farklı bir özellik kazanacağına işaret eden Arslan, kentin merkezi yerinde bulunan Eser İşhanı’na da Çamlık Palas Oteli olarak kullanıldığı görüntüsünün verilecek şekilde kaplama yapılacağını söyledi. 
Arslan, belediyenin öncülük edeceği çalışmayı il merkezinde yaygınlaştırmak suretiyle kente farklı bir şehir görüntüsü kazandıracaklarının altını çizdi.

PROJELER TAM GAZ!
Başkan Arslan, projelerin kesintisiz olarak devam ettiğine işaret ederek, şu açıklamalarda bulundu: 
“Belediyemizin projeler konusunda herhangi bir maddi sıkıntısı yok. Otopark projesi, belediye binası dahil bölgede yıkım çalışmaları önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak. Lise Caddesi’nde yaşadığımız bazı talihsizliklere rağmen belediyemizin maddi kaybı olmadan bitirdiğimizde Yozgat’a yakışır bir görüntüye kavuşmuş olacak. 
Sırasöğüt Caddesi’nde düzenleme çalışma başlatıyoruz. Sırasöğüt Lise Caddesi’ne alternatif caddelerden bir tanesi olacak. Amacımız Yozgat’ı bir noktaya toplamaktan ziyade sosyal hayata ve ekonomiye farklı bir soluk kazandıracak yeni bir cadde oluşturmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim