Kadışehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile merkez ve köylerde yaşayan ekonomik durumu zayıf, yaşlı, engelli ve yemek yapamayacak kadar düşkün olan ailelerin iftarlık yemekleri dağıtılıyor.
İlçe Kaymakamı Ali Doğan’ın talimatı ile SYDV Başkanı Osman Sağlamer ile görevliler her gün iftar öncesi yemekleri adreslerine teslim ediyor.

YARIM ELMA GÖNÜL ALMA…

Kadışehri İlçesi’nde, belediye ile iş birliği halinde kısa sürede pek çok önemli projesinin altına imza atan Kaymakam Ali Doğan, Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, kendi yemeğini yapamayacak durumda olan insanları unutmadıklarını söyledi.
Ramazan öncesinde tespit ettikleri ilçe merkez ve köylerde yaşayan ailelere Ramazan’ın ilk gününden itibaren iftarlık yemekleri özel kaplar içerisinde evlere kadar servis ettiklerini belirten Doğan, insanların sofrasına bir tabak sıcak çorba da olsa koyabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Doğan; “Kaymakamlık görevlilerini iftar öncesi karşılarında gören insanlar, devletin kendilerini unutmadığını daha yakından hissediyor, memnuniyetleri mutluluğa dönüşüyor. Bu tür etkinliklerden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren yaşlı amca ve teyzelerimiz etkinliklerimizden minnettar kaldıklarını belirterek duygularını ‘Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin Devletimizi her türlü belalardan musibetlerden korusun diye dualarla’ dile getiriyorlar. Her gün iftardan önce kapı kapı dolaşarak insanların evine kadar sıcak yemeğini götüren vakıf görelilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HAMİYETLİ İFTAR

Öte yandan Kadışehri Kaymakamlığı tarafından Hami-Yet Projesi kapsamında ilçede bulunan eşi vefat etmiş kadın ve çocuklara, ayrıca şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği düzenlendi.
Kadışehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın eşi vefat etmiş kadınlarımızı ve onların çocuklarını sosyal hayata katma amacı taşıyan Hami-Yet Projesi kapsamında Kadışehri Belediyesi Restoranında iftar yemeğine verildi.
İftar yemeğine Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Belediye başkanı Davut Karadavut, ilçe protokolü, Hami-Yet aileleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Kaymakam Ali Doğan yaptığı açıklamada, Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediğimiz iftar yemeğine eşi vefat etmiş 13 kadınımız ve onların 45 çocuğu ile 3 şehit ailesi katıldı. İftar yemeğinin yanı sıra ailelerimizin sıkıntı ve sorunlarını dinledik konuştuk. Oldukça memnun kaldılar. Ailelerimizin taleplerini aldık. Bizde sorunlarını çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim