Diyarbakır’daki operasyonlarda 3, son olarak da helikopter kazasında 13 askerin şehit olduğu olayların ardından yaşadığı üzüntüyü dile getiren Yozgatlılar, hiçbir terör eylemenin Türk milletinin mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini söylediler. 
Fatih Doğmuş, Türkiye’nin tarihten beri bulunduğu konum itibari ile her zaman hedef ülke haline geldiğini belirterek; 
“Ülkemiz coğrafi olarak bakıldığı zaman Avrupa, Asya’nın ve Afrika’nın ortasında kilit bir bölgededir. Onun için bizim düşmanımız Osmanlı döneminden Türk cumhuriyetlerin kuruluşuna kadar hiçbir zaman boş bırakmayacağı medeniyet kuşağı içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden bizim kanımız deli aktığı gibi vatan için her zaman canımızı vermeye bu günde de yarın da çocuklarımız da ailelerimiz de eşlerimiz de daima hazırdır. Bu şehitler daima gelecektir. Bizler her zaman uyanık davranacağız her zaman ayık duracağız ve bu sebeple düşmanımızı arkamızda değil yanımızda göreceğiz. Vatanımızda şehitler vermek elbette acı, ocakların sönmesi elbette acı ama bunlara alışmak da çok zor. Her zaman vatan sağolsun diyoruz” dedi. 
Yozgat’ın son olarak Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Peker’i son yolculuğuna uğurladığını hatırlatan Doğmuş, tüm Yozgat’ın şehit olmaya hazır olduğunu söyledi. 
Hakla batılın çatışmasının Adem Aleyhisselamın olduğu günden bu güne kadar deva ettiğini hatırlatan Ekrem İlker de, yeni bir yapılanma içerisinde olan dünyanın Türkiye üzerindeki hesaplarının hiçbir zaman tutmayacağını söyledi. 
İlker; “Bunun içerisinde acaba Türkiye nerelerde olacak şuanda onun mücadelesi var. Ölürsek şehit kalırsak gazi düşüncemiz 15 Temmuz’da olduğu gibi hala devam etmektedir” diye konuştu. 
Gülbaş da vatan için her zaman mücadele verileceğini belirterek, dün olduğu gibi bundan sonra da Türk milletinin binlerce şehit vermeye hazır olduğunu söyledi. 
“Vatan sevgisi imandandır diyor Peygamber Efendimiz. Sevgisiz bir vatan zaten vatan olmaz. İnsanlarımız vatanını sevmektedir” diyen Gülbaş; “Türk milletinin genel özelliklerinden biri de vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutmasıdır. Bir namus gibi düşünün vatanı, ondan dolayı asker ocakları da peygamber ocağıdır. Biz buna inanırız, bu inançla yaşayan bir toplumuz. Türk milletinin genel özelliklerinden birisidir” ifadelerine yer verdi. 
Mehmet Ali Cankuran isimli vatandaş da; “Bize ihaneti yapan, terörü yapan dış ülkeler. Ama birine yüz verirsen böyle olur. Vermeyeceksin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mecbur olacak. Benim iki dedem var ikisi de şehit. Biri Çanakkale’de biri Kars’ta vatan için. Ama onların kökü kurumadığı müddetçe bu iş bitmez. Dış devletler terörün sebebi. İnşallah terörün kökü kuruyuncaya kadar devam edecek. Ben inanıyorum. Allah’a çok şükür inancımız kuvvetli” dedi. 
Seve seve şehit olmak için mücadele etmeye hazır olduğunu ifade eden Rasim Demirkapak; “Devletimize milletimize Allah başka acılar göstermesin. Hangi taraftan gelirse gelsin terör insanların canını yakıyor. Türkiye’yi kimse bölemez, bunun hala bilincinde değiller. 30 senedir uğraşıyorsunuz bölemediniz. Daha bunun niye mücadelesini veriyorsunuz. Yabancı devletlerin uşaklığını yapıyorsunuz. Bu memleket hepimize yeter. Suriyeliler geldi ülkemize yerleşti bağrımızı açtık. Bizim gidecek başka devletimiz de yok” dedi. 
Bu mücadeleden hiçbir zaman millet olarak vazgeçmeyeceklerini ifade eden Demirkapak, şöyle konuştu: 
“Biz bu mücadeleden vazgeçmeyiz. Biz buraları neyle kazandık? Biz açlık, yokluk, sefalet içinde kazandık, kazma ile kürek ile. Bu devleti kolay mı kazandık da teslim edeceğiz. Canımızı veririz devletimizi, milletimizi yine vermeyiz. Bayrağımızı yere indirtmeyiz. Biz inançlı bir milletiz. Bizler parayla askerlik yapmıyoruz, inançla, imanla yapıyoruz. Bir tanemiz ölür bin tanemiz diriliriz. Biz vatan sevdalısı Türk milletiyiz, bizi hiçbir şey yıldıramaz. Biz dört tane çapulcuya bu memleketi teslim etmeyiz.”
Helikopter kazasının ardından göz yaşlarına engel olamadığını söyleyen Nurettin Koç, hagi şartta olursa olsun Türkiye üzerinde hesapları olanların yanılacaklarını söyledi. 
Terörün dış güçler tarafından desteklendiğini dile getiren Koç; “Terörü şımartan dış güçler, Amerika, Almanya, Fransız hepisi. Bunlar bir kere bizim üzerimizden çıksın gitsinler. Terör o vakit biter. Onlar da Türkiye’yi bu şekilde yıldırırız diyorlarsa ona da yanılıyorlar illaki. Kesinlikle Türkiye Osmanlı’dan gelen bir devlettir. Dünyaya hükmeden bir devlettir. İnşallah yine de dünyaya hükmeden bir devlet olacaktır” dedi. 
“Ölürüz ama bu vatanı kimseye çiğnetmeyiz” diyen Koç, Türkiye’nin mazlum milletlere kapısını açan merhamet abidesi bir ülke olduğunu hatırlattı. 
Koç; “Yozgat’ta bu gün kaç tane millet var hepsine bakıyor, sahip çıkıyoruz. Neyi var neyi yok diye bakıyoruz, elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Ama bizi hiçbir devlet kabul etmez. Gidecek yerimiz yok. Vatanımıza sahip çıkalım. Suriye’yi gözümüzün önüne alalım. Aynı öyle olursak, bizleri kabul edecek bir devlet, millet de yok. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Çerkez hepimiz kardeşiz bunu kimse kesinlikle değiştiremez. Asker ocağı peygamber ocağıdır, ölürüz, şehit oluruz en güzel mertebe orasıdır. Hepimiz de o yolda hazırız. Cepheye çağırsınlar 10 yaşından 70 yaşına kadar bu memleketi korumaya hepimiz gideriz. Memleket için canımızı veririz. Allah memleketimize dirlik, düzenlik versin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim