Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın ‘Yozgat’ı kent kimliğine kavuşturma’ ideali ile başlattığı çalışmalar şekillenmeye başladı. Kenti şantiyeye çeviren çalışmalar arasında dikkat çekenlerden bir tanesi şehirlere arası otobüs terminali yanına yaptırılan “Kuğulu Park”.

            Terminalleri şehirlerin dışa açılan kapısı olduğunu her fırsatta ifade eden Arslan’ın başkanlık koltuğunu oturur oturmaz hayata geçirdiği projelerden bir tanesi şehirlerarası otobüs terminalini Yozgat’a yakışır bir konuma getirmek oldu.

            Bu çerçevede otomobil girişlerinden fiziki yapıya, yeni oluşturulan ulaştırma müdürlüğüne kadar ayrıntılar gözden kaçırılmayarak düzenlenen terminalin olmazsa olmazlarından modern bir lavabo yapıldı. Çalışmaların devamında cami ile terminal arasında kalan bölüm yeniden düzenlenerek burada göze ve yolu Yozgat’tan geçeceklere hitap edecek görsellikle bir kuğulu park inşa edildi.

            Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Lise Caddesi ve güzergahında devam eden cadde çalışmasına paralel olarak yürütülen şehir terminali çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

            Karslıoğlu, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, şehir terminalinin kısa süre içerisinde tamamen hizmete açılacağını belirtti.


Terminal yanında yapılan ve hizmete açılmadan ilgi odağı olan kuğulu parkın hem şehri hem de terminale fraklı bir hava kazandırdığını söyleyen Karslıoğlu;

“Kuğulu park şehirlerarası otobüs terminalimize olduğu kadar vatandaşların da etrafında oturup, sohbet edeceği, çay içeceği bir mekan olacak. Terminaller şehrin dışa açılan kapılarıdır. İnşallah yolu Yozgat’tan geçen hemşerilerimiz terminalde dinlenip, şehrimizle ilgili iyi izlenimler edinerek memleketlerine dönecekler” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim