Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk oldu. Akdağ, açıklamalarında açılışa hazırlanan Şehir Hastanesi’nin akıbetine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. 
HASTANE ÜÇ AY İÇİNDE AÇILACAK 
Aralarında Yozgat Şehir Hastanesi’nin bulunduğu yapımına devam edilen şehir hastaneleri hakkında bilgi veren Akdağ, şu açıklamalarda bulundu:
“Mersin, Yozgat, Isparta’da inşallah önümüzdeki 3 ay içerisinde açacağız. Bu konuda çok dikkatli çalışıyoruz. 8 hastaneyi bir alan üzerine yönetmek için çok iyi organize olmak lazım. Ayrı ayrı 8 hastane bir şehir hastanesinin çatısı altında birbiriyle ilişkili olarak çalışacak. Ankara’da Onkoloji Hastanesi var, bir yerde de Kadın Doğum Hastanesi var. Mesela kadın doğuma bir hastanızı götürdünüz, Onkoloji Hastanesiyle ilgili bir işiniz var. Oraya gitmeniz lazım. Burada hastanelerin içinden hiç çıkmadan, bir hastanenin içinden diğerine geçeceğiniz, mükemmel güneş alan, geniş, hastane içi koridorlar var. Hastaneleri birbirine bağlayan sokaklar var. Böylece hem çalışanlar, hem hizmet alanlar için kolaylık olacak. Bir tarafta özel sektör var. İşi onlara yaptırıyoruz, patronluğu biz yapıyoruz. Şehir hastaneleri bugün bütün dünyanın uygulamalarını büyük dikkatle takip ettiği hastaneler. Allah’ın izniyle bu hususta da dünyaya ders verecek mükemmellikte bir hizmet sunacağız.” 

Editör: TE Bilişim