Sağlık Bakanlığının kamu-özel ortaklığı modeliyle yapacağı şehir hastanelerinin ilki olan ve 20 Ağustos 2013 tarihinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile temeli atılan Yozgat Eğitim ve Araştırma hastanesinin inşaatında hafriyat çalışmaları hızla devam ediyor.
Hastane inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Hastane Proje Müdürü Mustafa Tibukoğlu’ndan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Hastanenin 2017 Yılının Mart ayında hizmete açılacağını belirten Milletvekili Başer, “Yozgat’ta vatandaşlarımız arasında araştırma uygulama hastanesinin yapılması noktasında ‘hastane inşaatı başlamadı, başlamayacak’, “Yozgat üvey evlat mı’ gibi serzenişler ve söylemler oluyor. Şuan itibariyle hastanemiz DSİ arazisini de almak suretiyle 110 bin metrekare alan içerisinde kurulmuş oluyor ve 25 bin metrekarelik kısmına ana bina inşaatı oturuyor. Diğer kalan kısım sosyal donatılar, yeşil alanlarıyla çevre dostu bir hastane olacak. Kapalı otoparkı olacak. Vatandaşlarımız hastaneye geldi andan itibaren özel hastane ve otel konsepti içerisinde hizmet alacak” dedi.
Hasta odalarının 30 metrekare, içerisinde WC ve banyosu ile her türlü konfora sahip olacağını ifade eden Milletvekili Başer, “ Burası bittiğinde Yozgat sağlık üssü olacak. Hastanemiz bölge hastanesi hüviyetini kazanacak. Hastanemiz sürekli kendisini yenileyecek ve son çıkan tıbbi cihatlar ile donatılacak ve teknolojiyi her zaman yakından takip edecek” diye konuştu.
Rönesans İnşaatın marka bir firma olduğunu ve bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında yaptığı inşaatları sözleşmedeki tarihinden her zaman önce tamamlayıp teslim ettiğini vurgulayan Milletvekili Başer, “İnşallah Yozgat Şehir hastanesi de belirtilen tarihten önce tamamlanarak hizmete açılacaktır. Ayrıca Rönesans inşaat ilimize İmam Hatip Lisesi kompleksini de yapmakta ve inşaatı hızla devam etmektedir. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak bey Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat’a gelişinde Yozgat’a bir de Endüstri Meslek Lisesi yapacağını vaad etmiştir. Rönesans artık Yozgat’ın öz malı olmuştur. AK Parti’nin siyaset anlayışında asla ve asla insanları, kandırmak, aldatmak yoktur. Siyasetimizin esası da ne aldatan olmak ne de aldanan olmaktır. AK Parti söz vermişse yerine getirir, onun kanıtı da şuanda süren inşaatlardır” dedi.

Proje Müdürü Mustafa Tubikoğlu, hastane inşaatında hafriyat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “Rönesans inşaatın bu güne kadar söz verip yada başlayıp yarım bıraktığı bir işi yoktur ve Yozgat Şehir Hastanesi de zamanında tamamlanacaktır. Biz her zaman olduğu gibi hastaneyi de verilen tarihten önce tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Hastane devlet özel sektör ortaklığı ile yapılmaktadır. Sağlık kısmını devlet yürütürken, hizmet kısmını Rönesans holding üstlenecektir. Burada 2 bin 500 kişi istihdam edilecek yaklaşık bin 500’de sağlık personeli olacak ve toplamda çalışan sayısı 4 bine ulaşacaktır. Hedefimiz hastaneyi 2017 yılının Mart ayından önce hizmete açmaktır. Hastane inşaatı 22 kamera tarafından kayıt altına alınmakta ve Sağlık Bakanlığı da yapılan çalışmaları canlı olarak izlemektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da hastane ile bizzat ilgilenmekte ve kendisine biz buradan bir gün önce canlı yayından brifing verdik ” şeklinde konuştu.
Yozgat Şehir Hastanesi inşaatını AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ile birlikte AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, İl Genel Meclis Başkanvekili Ali Açıkgöz inceledi.

Editör: TE Bilişim