Alperen Ocakları Orta Öğretim Anadolu Lisesi teşkilatının hazırlamış olduğu programa Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Temel, BEYDER Başkanı Aydoğan Bilir, Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, EKSEN Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Selçuk Çınar, Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat’ta düzenlemiş olduğu farklı ve manalı etkinlikler ile dikkatleri çeken ve toplumun her kesimi tarafından beğeni ve alkış alan Alperen Ocakları farkını göstermeye devam ediyor. Özellikle gençlerin kendi bireysel beceri, kabiliyet ve yeteneklerinin kullanıldığı programlar ile kamuoyunun karşısına çıkan Yozgat Alperen Ocakları’nın Şehitler Kervanı isimli programının senaristliğini de yine ocak mensubu gençlerden Yusuf Akoğul ve Oruçhan Temel hazırladı.

Programda Alperen gençler ilk olarak şiir dinletileriyle seyircilerin karşısına çıktı. Milli ve manevi duygularımızı yükselten şiirler okuyan gençler, son Alperen Muhsin Yazıcıoğlu’nu da unutmayarak, Muhsin Başkan’ın yazmış olduğu şiirleri seslendirdiler. Tiyatro oyununda ise yetenekli alperenler vatan, bayrak, ezan ve Kur’an uğruna şehadet şerbeti içen kahramanların şanlı ve destansı mücadelesini yansıtan bir tiyatro oyunu sergiledi. Programın sonunda ise yine hep bir ağızdan kahramanlık türküleri seslendirilerek program son buldu. Yozgat Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak, “Genç kardeşlerimizin yürekten ve samimiyetle emek sarf ederek hazırlamış oldukları programlarını beğeniyle izledik. Allah hepsinden razı olsun. Geleceğimizin teminatı onlardır. Onlar coğrafyamızda ve gönül coğrafyamızda medeniyetimizi yeniden inşa edecek olan Alperen gençlerdir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim