Burahalıoğlu Ailesi’nin yağız delikanlısı, biricik evlatları Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun şahadetinden kısa bir süre önce kaleme aldığı duyguları vatan için şehit olmaya çoktan hazır olduğunu ve her an yüreğinde hissettiğini ortaya koydu.

            Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın kanı kurumadan Yozgatlı ikinci şehidini yüreğine gömdü. Sadece ailesini değil tüm Yozgat’ı, Türkiye’yi yasa boğan Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun şehit haberi, ardında bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

            Şehitleri ölmeyen, şahadetle kahramanlaşan Türk milletinin gönlünde her zaman yaşayacak olan, manevi dünyada yeni cenneti ala ile müjdelenmiş şehitler kervanında yer alan Buharalıoğlu’nun şahadetinden bir ay önce internet üzerinden yazdığı şu mesaj Allah’ın bir mucizesi, şehitliğin işareti gibi.

BİR ŞAHADETE

DÜĞÜN BAYRAM

GİDERİZ

            Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun kaleme aldığı şu satırları noktasına, virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz: “Arkadaşlar belki uzunca bir zaman internete giremeyebilirim. İçimde bazı şeyler var paylaşmadan edemeyeceğim. Bizler ölümden filan korkmuyoruz kimse sanmasın ki elimiz titrer, gözümüz sakınır. Biz şahadete düğün bayram gidenleriz. Biz yeri gelir aç kalır, yeri gelir soğukta üşür, yeri gelir yorulur, yeri gelir terler, kanlar döker, yeri gelir şanlı şerefli şehit oluruz ama hiç bir zaman inandığımız iman ettiğimiz şeylerden vazgeçmeyiz. Bizleri üzen tek şey hayatımız pahasına korumaya çalıştığımız bu vatanın evlatları, kendilerini korumak, huzurlarını temin etmek üzere ter, kan dökenleri değil vatan adına beş kuruşluk fayda getirmeyenleri hatırlamaları onlar adına ses çıkartmaları kendi kardeşlerini unutmaları.”

            Vatanın sadece güvenlik güçlerinin gayretleriyle korunmayacağını herkesin üzerine düşeni bilmesi gerektiğini ifade eden genç teğmen, duygu yüklü sözlerini şöyle sürdürüyor:

            “Bu vatan sadece güvenlik güçlerinin gayretleriyle korunmaz arkadaşlar herkes kendi üzerine düşeni bilmeli. Sadece dönün Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşına bir bakın. Bunca insan hayatını ne için feda etmiş bir düşünün ve silkinin kendinize gelin. Bende iz bırakan bir cümleyle bitireyim: Vatan Toprağı Kanla Kazanılır, Göz Yaşı ve Terle Korunur... Herkes kendine iyi baksın daha sonra görüşmek üzere... J.Tğm. Bahadır BUHARALIOĞLU”

            Bir yıl önce matematik bölümünden mezun Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun teğmenlik için müracaat ederek, 6 aylık bir eğitimin ardından göreve başladığı bildirildi.

MATEMATİK

ÖĞRETMENLİĞİNDEN ASKERLİĞİ

            Yakın akrabaları Buharalıoğlu’nun askerliği çok sevdiği için öğretmen olmak yerine asker olmayı tercih ettiğini söylediler.

            Göreve başlayalı henüz 1 yıl olan Buharalıoğlu Yozgat’ta müzisyen kimliği ile de tanınıyor. Yakın arkadaşları Buharalıoğlu’nun atik, vatan aşkı ile dolu, askerliği seven bir kişiliğe sahip olduğunu söylediler.

Editör: TE Bilişim