Yozgat Şairler Yazarlar Birliği üyeleri geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelerek Çayözü Köylü özel müze sahibi Halk Şairi Sefil Döndü'nün müzesini gezdiler,  Gedik Hasanlılı Şakir Efendinin türbesini ziyaret ettiler.
     Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Sargın'ın başkanlığında eşleriyle birlikte toplanarak, Sorgun Çayözü köylü Halk Şairi Sefil Döndü'nün açmış olduğu özel müzeyi gezdiler, müzede incelemelerde bulundular.
     Halk Şairi Sefil Döndü (Döndü Akdemir) kendi imkanlarıyla oluşturduğu el emeği, göz nuru örgü ve dokumalarını sergilemiş olduğu özel müzesinde Yozgatlı Şairleri  ve yazarları ağırladı. Çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Sıkıntılarını, çilelerini, kök boyasıyla boyadığı ürünlerini, çeyizinden kalan el işlerini, annesinden öğrendiği dokuma ürünlerini tek tek elden geçiren Sefil Döndü, bütün bunları itinayla koruduğunu ve sergilediğini anlattı.
    Müzenin açılışında Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı, İleri Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Sargın'ın ve Sorgunlu Araştırmacı- yazar, Selam Gazetesi Sahibi Durali Doğan'ın desteğinin olduğunu ifade etti.
    Sefil Döndü; “Onların teşviki ve desteğiyle bu müzeyi açtım, kendilerine teşekkür ediyorum. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve İl Kültür- Turizm Müdürlüğüne de teşekkür eden Döndü Akdemir, müzeyi ziyaret için il dışından çok sayıda insanın geldiğini belirtti. Halk kültürü araştırmacıları, üniversite temsilcileri, araştırma görevlileri olmak üzere pek çok kişi müzeye gelerek incelemelerde bulunuyorlar” dedi. Sefil Döndü'nün müzesinde araştırma ve incelemelerde bulunan Yozgatlı Şair ve Yazarlar daha sonra Gedik Hasanlı Beldesine geçerek burada İş Adamı Bilal Şahin tarafından tamiratı, tadilatı ve külliyesi yapılan Gedik Hasanlılı Şakir Efendi'nin Türbesini ziyaret ettiler. Belde de incelemelerde bulunan şairler köylülerle de görüşerek Şakir Efendi'nin hayatı hakkında bilgiler aldılar. 
    Gedik Hasanlı Beldesini gezen Yozgatlı şair ve yazarlar Esenli Barajı çevresinde kurulan Balıkçı Lokantasında dostluk yemeğinde buluştular. Şiir yorumlarıyla renklenen gezi programı üyelerin teşekkür konuşmalarıyla noktalandı.

Editör: TE Bilişim