Şefaatli ilçe merkezinde halkın mesire yeri olarak kullandığı ''Kale'' adı verilen tepe belediye tarafından ismine uygun hale getiriliyor.
     Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların aileleriyle birlikte rahatlıkla gidip, dinlenebileceği, eğleneceği bir mekanın ilçede bulunmadığını, yıllardın bunun sıkıntısının yaşandığını söyledi.
     Bozkurt, ilçe merkezinde daha önce mesire yeri olarak kullanılan ''Kale'' tepede yeni bir düzenleme yaparak, hazırladıkları projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kale tepenin ismine uygun olarak etrafına sur yapıldığını, aynı bölgede 300 metrekarelik bir restoran ile birlikte şelale, oturma grupları, hisar, Osmanlı çeşmeleri gibi halkın kullanabileceği alanların yapılmaya devam ettiğini bildirdi.
     Zeki Bozkurt, ''Eylül ayının sonlarına doğru tamamlanacak olan Kale tepeye sadece ilçemizden değil, diğer ilçelerden de gelip akşam yemeklerini yiyeceklerini düşünüyoruz. Farklı, güzel bir mekan oluşturmak için çalışıyoruz. Kaleyi çevreleyen surlara işlenen motifler Hitit, Selçuklu, Roma, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini temsil etmektedir'' dedi.
Editör: TE Bilişim