ÇEDAŞ’tan yaklaşık 100 kişinin işten çıkarıldığını üzülerek öğrendiğini belirten Sedef; 
“Yozgat gibi çevresindeki şehirlere bakıldığında çok geri kalmış İç Anadolu’nun en mağdur ilinde yaklaşık yüz kişinin işine son vermek Yozgat’ın ayağına çelme takmakla eşdeğerdir.
Yüz kişi aileleri ile düşünüldüğünde 400 kişi eder ki bu Yozgat halkı ve esnafı açısından büyük bir kayıptır. Her yıl on binlerce insanımızın iş aş bulamadığı için göç etmek zorunda kaldığı ilimizde anlaşılıyor ki bu gidişe dur demek kimsenin aklına gelmeyecek.
Konuyu duyduğumuz günden beri neden bu kadar işçinin çıkarıldığını merak ettik. İşletmeye baktığımızda enerji dağıtım alanında önce kamu adına, özelleştirme ile satıldıktan sonra da özel şirket olarak  yıllardan beri Yozgat’ta hizmet veren bir kurum. Olmazsa olmazımız elektrik satan, kar eden, para kazanan da bir kurum. Bu güne kadar sorunsuzca çalışıyorlardı. Hal böyle olunca Yüz’e yakın emekçi  tamda kış’ın ortasında neden kapı dışarı edilir? Buna siyaset yapıyoruz diye geçinenler; iktidar partisinin bakanı, milletvekilleri, il başkanları neden el atmaz bir dur demez” dedi.
MHP Yozgat İl Başkanlığı olarak işten çıkarmaları titizlikle ele alarak bir araştırma yaptıklarını kaydeden Sedef, ÇEDAŞ’ı daha çok para kazanmak için gariban işçilerden aldığı maaşa gözünü dikmekle suçladı. 
Sedef, şu açıklamalarda bulundu; “MHP Yozgat İl Başkanlığı olarak konuyu önemli sayarak titizlikle ela aldık ve araştırdık. Aldığımız bilgilerden anladığımız kadarı ile Çedaş  daha çok para kazanmanın yolu olarak gariban işçilerinin aldığı maaşlara gözünü dikmiş durumda. Bursa, Sivas,Tokat ve Yozgat illerinde de faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketi Çedaş bu dört ilde de işçi çıkartma kararı almış.İşten çıkarmaya karar verdikleri sahipsizleri çağırarak konuyu kendileri ile konuşmuş işten çıkarılacağını bildirmiş istifa dilekçesi  vermesi gerektiğini karşılığında tazminatının ödeneceğini hatta sus payı olarak biraz da fazla ödeme yapılacağını söylemiş.(İstifa dilekçesi veren işçi işsizlik maaşı alamaz. Sanırız fazla ödeme bu konuda)
Kabul etmeyen işçiye ise çile,yıldırma politikası başlıyor. Yozgat’ta çalışan evi barkı, akrabası, kurulu düzeni olan işçi önce  Bursa’ya görevlendiriliyor. İşçi tası tarağı toplayıp Bursa’ya intikal ediyor. Evini kuran işçi iş yerine gittiğinde yeni görevlendirme yerinin Sivas olduğunu öğreniyor. Hadi oraya da gitti diyelim yaklaşık bir ay bile geçmeden yeni görev yerinin Tokat olduğunu öğreniyor. Bu sarmal o işçi pes edip lanet olsun diyene kadar işine gitmeyecek duruma gelecek kadar devam ediyor.  İşçi pes edip en son görevlendirildiği yere gitmeyince hemen bir tutanak görev yerine gelmediğine dair. Ne tazminat ne işsizlik maaşı kapı dışarı ediliyor kalıyor ortada.  Bu sarmalın içine düşen gariban işçi diğer arkadaşlarının başına geleni gördüklerinde istifa dilekçesini imzalayıp işten ayrılmanın günü kurtarmak adına daha mantıklı olduğu hissine kapılarak çaresizlik içerisinde kendi idam fermanını imzalar.Yaşananların bundan ibaret olduğunu üzülerek öğrendik.100’e yakın emekçinin işine son verilirken kırk kişinin de sıra da olduğu söyleniyor. Ey Çedaş Müdürü bu anti kuntili işlerle o gariban çocukları çaresiz bırakıp istifa dilekçelerini alıp azıcık başın sıkışınca kendileri istifa ettiler efendim diye konuşmayı başarabilirsin. Bazı il başkanlarını da inandırabilirsin. Peki Yüce Yaratıcının karşısına çıktığında ne yapacaksın? Büyük hesap günü geldiğinde güçlü paralı Patronların seni kurtarabilecek mi  Bu garibanların ekmeği ile oynama. Ey Yozgat’ta siyasi iradeyim iktidar partisiyim bizim her şeye gücümüz yeter diye gezinenler. Bu gün gazetelere düşen Akp İl Başkanı Harun Lekesiz Bey’in bir açıklamasını vardı. Özet olarak diyor ki işten çıkarma diye bir hadise yok Bu sanal bir gündem. İşten çıkarılan 7-8 kişi bunlarla da görüştüm tamamı kendi isteği ile işten ayrılmış diyor.
Bu işin içerisinde siz de mi varsınız? Yozgat’ta neredeyse her kuruma alınacak personellere yandaşlarınızın isimleri olan listeler verdiğiniz gibi buraya da liste mi vereceksiniz de ondan mı sesiniz çıkmıyor? Olan biten olayları öğrenme kabiliyetiniz yoksa yukarda açık şekilde anlatıldı. Öğrenmenize faydalı olur diye düşünüyoruz. Bırakın artık adliye kapılarında dolanmayı… Yozgat’ın gerçeklerine zaman ayırın. Bir temizlik görevlisinin yeri değiştirildiği için kurum müdürlerini arayıp müdahale eden Sayın Bakan neden bu konu ile ilgilenmezsiniz? Hele bazı vekiller var ki Yozgatlı için yüzünü gören cennetlik. Kimi ek işi olan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerini yandaşlaştırmak için enerji sarf ederken, kimleri de tarihi eserlere vermiş kendisini. Tarihi eserlerin restorasyonu ile yeni noter açmakla meşgul. Hatırlatırız memlekette o işleri yapabilecek kurum müdürleri var. Hele bir vekil var ki sanırım üçüncü dönemi ama hala adını bile öğrenemedim.” 
Siyasi iktidarın yanı sıra il yöneticilerini de görevini yerine getirmemekle suçlayan Sedef; 
“Sayın Vali ve Özel İdare genel sekreteri Ankara’da AKP’li Bakanların ve Milletvekillerinin kapısında Yozgat’ın il genel meclis üyeleri ile ne iş yapıyorsunuz.? Yozgat’ın gelişimi ile ilgili projeler konusunda görüşme halinde iseniz CHP ve MHP’li İl Genel meclis üyeleri neden yanınızda yok? Bu bir hayırlı olsun ziyareti ise Kamuya ait araçları kullandınız mı? Özel idare bütçesinden yol masrafı yaptınız mı? Hatırlatırız Siz Yozgat’ta AKP’nin İl Başkan yardımcısı değil Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Valisisiniz. Birazda Yozgat’ın sorunları ile hemhal olun. Onlarca insan işinden gücünden oluyor kulak verin” diye seslendi. 
İşten çıkarılanlara ‘Sahipsiz değilsiniz’ diyen MHP İl Başkanı Ethem Sedef; “Son olarak işten çıkarılan kardeşlerime sesleniyorum. Sahipsiz değilsiniz. İktidar değiliz. Direkt bir müdahale şansımız yok ama gerekirse sizinle birlikte Çedaş’ın önüne çadır kurup bu kıyıma bir son vermeye hazırız… Ülke kan gölü olmuş durumda tabi ki dikkatlerimiz o yönde ancak Vatandaşın gerçeklerini de unutamayız. Bu olayların sebepleri de sonuçları da ortadadır. Halkımız bu yaşanlara sebep olanları göz yumanları tahlil edecek durumdadır.
Bu vesile ile bizler rahat edelim diye canını kanını bu topraklar uğruna döken Aziz Şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anmadan geçemeyeceğim. Mekânları cennet Efendimiz’e komşu olsunlar.”

Editör: TE Bilişim