İçişleri Bakanı Osman Güneş, amaçlarının vatandaşların seçimi huzur içinde geçirmeleri ve demokratik haklarını kullanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

     Bakan Güneş, 12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde genel asayiş durumu hakkında değerlendirme toplantısı yapmak üzere Yozgat Valisi Necati Şentürk ile makamında bir araya geldi. İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fazlı Öcal'ın da hazır bulunduğu toplantıda Güneş, bugüne kadar 22 ilin valisi ile değerlendirme toplantıları yaptıklarını söyledi.

     İlin genel durumunu, özellikle asayiş ağırlıklı durumunu değerlendirmek üzere ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Güneş, ''Bugün Yozgat Valiliğinde bilindiği gibi Bakanlık olarak ülkemiz genelinde seçimlerin huzur içerisinde geçmesini sağlamak bakımından gerekli tedbirleri alıyoruz. Ülkeyi karış karış geziyor, illerimizi ziyaret ediyoruz. Bundan sonra da ziyaretlerimiz devam edecek. Bu süreç sona erdiğinde tüm valilerimizle değerlendirme toplantıları yapmış olacağız. Amacımız vatandaşlarımızın huzur içerisinde seçimleri geçirmelerini ve demokratik haklarını kullanmalarını sağlamaktır'' diye konuştu.

     Amaçlarının siyasi partilerin ve adayların yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak önlemleri almak olduğunu vurgulayan Güneş, şunları söyledi:

     ''Görevimiz vatandaşımızın hür iradesinin hiç bir baskı altına alınmadan, hiç bir etkiye maruz bırakılmadan, hür iradelerinin seçim sandıklarına yansımalarını, bu haklarını temin etmektir. Görevimiz güvenli seçim ortamı sağlamaktır. Çağdaş demokrasilerin temel özelliği adil, tarafsız ve şeffaf seçimler yoluyla halkın hür iradesinin devlet yönetimine ve karar mekanizmalarına yansıtılmasıdır. Bu sürecin sıhhatli bir şekilde işlemesi, halkımızın, vatandaşlarımızın hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan tercihini ortaya koyabilmesi fevkalade önemlidir. Bu, aynı zamanda demokratik gelişmişlik düzeyinin de bir göstergesidir. Milletimizin sağduyusu, olgunluğu sayesinde, ben inanıyorum ki huzurlu bir seçim dönemi geçirilecektir.''

Editör: TE Bilişim