Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yazıcı ile birlikte vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık katıldı.
Seçim sürecinde başta kamu görevlileri ve güvenlik güçlerinin tarafsız bir şekilde yerine getireceği en önemli görevin, vatandaşların hür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlamak olarak ifade eden Vali Yazıcı, 7 Haziran 2015 seçimlerinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Yazıcı “Her seçimde olduğu gibi yaklaşmakta olan Milletvekili Genel Seçimi’nde halkımızın, seçmenlerin iradelerinin tam olarak sandığa yansıması, siyasi parti adaylarının güven içinde rahatça kendilerini tanıtabilmeleri, ifade edebilmeleri, halkımızın huzur ve güven ortamı içinde demokratik ve Anayasal haklarını hür iradeleri ile kullanabilmeleri için gerekli güvenlik ve asayiş tedbirlerini almalıyız. İlçe Kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimizin yetkilileri, görevlileri seçim güvenliğiyle ilgili konulara tam anlamıyla vakıf olmalılar. Önleyici tedbirleri mutlaka almalılar. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı ‘Seçim Takvimi’ işlemeye başladı. Seçim Takvimi de dikkate alınarak, mülki idare amirlerinin yetkisi dahilinde olan işlerle ilgili yapılması gereken ve alınması gereken önlemleri takip etmeli ve uygulamalıyız” dedi.
Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde yapılması için alınacak tedbirlerin yanı sıra, ilçelerdeki kamu yatırım ve hizmetlerinin takibi, ilçelerde sosyal projeler geliştirilmesi ve uygulanması, konularıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Yazıcı, kaymakamlardan ilçelerinde yapılan işlerin sıkı takipçileri olmalarını ve başlatılan yatırımların belirlenen sürelerde bitmesi için denetimlere ağırlık vermelerini de istedi.

Editör: TE Bilişim